Barilla Hellas: The Joy of Food for a Better Life

Barilla Hellas: The Joy of Food for a Better Life
Η χαρά του φαγητού είναι βασικό συστατικό µιας καλύτερης ζωής. H Barilla Hellas µάς προσκαλεί να τη ζήσουµε.

Μέσα από µια ολοκληρωµένη εταιρική στρατηγική, µε προσήλωση στην κοινωνία, το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, η Barilla Hellas πραγµατώνει τον νέο σκοπό της, επιβεβαιώνοντας την ηγετική της θέση στην κατηγορία των ζυµαρικών στην Ελλάδα.

Cristiano Alocci, Διευθύνων Σύµβουλος Barilla Hellas, Πρόεδρος της περιοχής της Διευρυµένης Ανατολικής Ευρώπης του Οµίλου Barilla.
Cristiano Alocci, Διευθύνων Σύµβουλος Barilla Hellas, Πρόεδρος της περιοχής της Διευρυµένης Ανατολικής Ευρώπης του Οµίλου Barilla.

Αειφόρες επενδύσεις µε βλέµµα σε ένα «πράσινο» µέλλον

Η Barilla Hellas και η γεωγραφική περιοχή ευθύνης της αποτελούν εξαιρετικά σηµαντικές αγορές της επιχειρηµατικής δραστηριότητας του Οµίλου Barilla, καθώς επίσης και έναν δυναµικό εταίρο για την ελληνική οικονοµία, έχοντας πραγµατοποιήσει επενδύσεις ύψους 86 εκατοµµυρίων ευρώ τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το τρέχον πενταετές πλάνο Industry 4.0, προς την τεχνολογική αναβάθµιση της εταιρείας, τον ψηφιακό µετασχηµατισµό και τη βελτίωση των υποδοµών στις βιοµηχανικές της εγκαταστάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία ολοκλήρωσε πρόσφατα δύο πολύ σηµαντικά έργα: την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθµού στο εργοστάσιο ζυµαρικών στον Ελεώνα Βοιωτίας, µε πρόβλεψη κάλυψης της προβλεπόµενης ηλεκτρικής ενέργειας κατ’ αρχάς σε ποσοστό 10% ετησίως, και παράλληλα την τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήµατος στον πρωτοποριακό της Μύλο στον Βόλο, µε στόχο τη µείωση των εκποµπών CO2 κατά 21%.

Η υλοποίηση τέτοιων προγραµµάτων επιβεβαιώνει τη συνεχή δέσµευση της εταιρείας όχι µόνο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της και την αριστοποίηση της παραγωγικής δραστηριότητας, αλλά κυρίως τη βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώµατος, στοχεύοντας σε ένα πιο βιώσιµο µέλλον για όλους.

Υπεύθυνες µέθοδοι παραγωγής από µια υπεύθυνη επιχείρηση

Η υψηλή τεχνογνωσία του Οµίλου Barilla στην αγροδιατροφική αλυσίδα, χάρη στα πολυετή ερευνητικά προγράµµατα του BCFN Foundation, σε συνεργασία µε πανεπιστήµια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει οδηγήσει στην υιοθέτηση σύγχρονων πρακτικών καλλιέργειας που κάνουν ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων. Σε συνάρτηση, µάλιστα, µε τον νέο της σκοπό «Η χαρά του φαγητού, για µια καλύτερη ζωή», η εταιρεία φροντίζει όχι µόνο να προσφέρει εξαιρετικά προϊόντα, αλλά και να το κάνει επιστρατεύοντας τις πλέον σύγχρονες, υπεύθυνες και βιώσιµες µεθόδους σε όλη την εφοδιαστική της αλυσίδα. Μέσα από την ESG στρατηγική της, η εταιρεία ανανεώνει τη δέσµευσή της για ενίσχυση των πρωτοβουλιών της µε σκοπό την περαιτέρω µείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώµατος.

Lovebrands που µιλούν στην καρδιά του καταναλωτή

Έχοντας κατακτήσει, από την πρώτη στιγµή, ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, η Barilla Hellas δεσµεύεται να προσφέρει στους καταναλωτές γευστικά και υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα. Η MISKO, η µεγαλύτερη µάρκα ζυµαρικών στην Ελλάδα, έπειτα από σχεδόν έναν αιώνα εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό οικογενειακό τραπέζι και παραµένει συνώνυµη της παράδοσης και της θρεπτικής απόλαυσης. Διατηρεί στενούς δεσµούς µε τον εγχώριο αγροτικό τοµέα, ενισχύοντας την αξία αλυσίδας των εγχώριων αγροτικών προϊόντων και διασφαλίζοντας µε αυτόν τον τρόπο την παραγωγή ζυµαρικών άριστης ποιότητας.

Με επίκεντρο την υγιεινή διατροφή και την απόλαυση, η εταιρεία διαθέτει στην ελληνική αγορά και τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη στην κατηγορία των ζυµαρικών παγκοσµίως, Barilla. Ακόµα, εµπλουτίζει το χαρτοφυλάκιό της µε τις αγαπηµένες µάρκες GranCereale και Wasa, που συνεχώς ενισχύουν την παρουσία τους και αποτελούν µια πρόταση που συνδυάζει την ξεχωριστή γεύση µε τη θρεπτικότητα και τη διατροφική ισορροπία.

Συµπεριληπτικό & Ελκυστικό περιβάλλον εργασίας

Με συνέπεια και µεθοδικό τρόπο µέσω της εφαρµογής των αρχών του Activity Based Working, η Barilla Hellas έχει διαµορφώσει ένα ανοιχτό και σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον αυξηµένης ευελιξίας, µέσα στο οποίο ο καθένας µπορεί να είναι ο εαυτός του. Η δέσµευση της εταιρείας στο θέµα της διαφορετικότητας και της συµπερίληψης είναι αδιάλειπτη, µιας και υπήρξε από τις πρώτες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας. Η κουλτούρα ενσωµάτωσης και ίσων ευκαιριών χωρίς αποκλεισµούς που διέπει διαχρονικά τον οργανισµό, χάρη και στην αρωγή και σπουδαία συµβολή της οµάδας Armonia, του Employee Resource Group της Barilla Hellas, επικυρώθηκε µε την πρόσφατη βράβευση µε Πλατινένιο Βραβείο στα Diversity and Inclusion Awards ως κορυφαία εταιρία στον κλάδο FMCG.

Δέσµευση στην κοινωνία µέσα από ένα ισχυρό αποτύπωµα δράσεων 

Αποδεικνύοντας έµπρακτα την πάγια δέσµευση για προσφορά προς τον συνάνθρωπο, η Barilla Hellas έχει εντάξει στη στρατηγική της ένα ολοκληρωµένο πλάνο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ), µε στόχο την παροχή υποστήριξης σε ευάλωτες κοινωνικές οµάδες και την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινοτήτων. Ο σκοπός και ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της εταιρείας βρίσκουν επιπροσθέτως έκφραση µέσω της ενεργής συµµετοχής της στη «Συµµαχία για τη µείωση της σπατάλης τροφίµων» και την καταπολέµηση του υποσιτισµού στην Ελλάδα, ενισχύοντας, εκτός από την τράπεζα τροφίµων, 8 µεγάλους οργανισµούς σε Αττική, Χαλκίδα και Βοιωτίας, µε συνολικά 113 τόνων τροφίµων, που αντιστοιχεί σε 741.210 µερίδες φαγητού. Επιπλέον, η Barilla Hellas πραγµατοποιεί σειρά φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους µέσα από την ενεργή συµµετοχή των εργαζοµένων της, ενισχύοντας τον θεσµό του εθελοντισµού και την κουλτούρα αλληλεγγύης.

Χαρά σε κάθε τραπέζι

Με βασικούς πυλώνες τον νέο σκοπό και τις αξίες της, η Barilla Hellas δηλώνει παρούσα στο διαρκώς µεταβαλλόµενο κοινωνικοοικονοµικό περιβάλλον, την αλµατώδη εξέλιξη της τεχνολογίας και την κλιµατική κρίση, διευρύνοντας την παρουσία της στην ελληνική αγορά και προσφέροντας χαρά σε κάθε τραπέζι.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα και περιλαμβάνει τη λίστα με τις πιο Αξιοθαύμαστες Εταιρείες στην Ελλάδα.

**Φωτογραφία: Προσωπικό αρχείο