BBG: Η SpaceX προς πώληση μετοχών για αποτίμηση στα 200 δισ. δολάρια – Διαψεύδει ο Μασκ

BBG: Η SpaceX προς πώληση μετοχών για αποτίμηση στα 200 δισ. δολάρια – Διαψεύδει ο Μασκ
epa02941534 SpaceX CEO and Chief Technology Officer Elon Musk delivers a luncheon address on the future of human space flight, in advance of the company's planned 30 November launch to the International Space Station, at the National Press Center in Washington DC, USA, 29 September 2011. Musk discussed the possibility of reusable rockets providing an opportunity for human space flight to Mars. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μια προσφορά των υφιστάμενων μετοχών που θα αποτιμούσε την εταιρεία σε περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο επικεφαλής της SpaceX, Έλον Μασκ, διέψευσε δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε πως η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης μετοχών.

Μια προσφορά των υφιστάμενων μετοχών που θα αποτιμούσε την εταιρεία σε περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια συζητείται και θα μπορούσε ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, υποστήριξε το BBG επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Η προσφορά θα επέτρεπε στους εργοδότες και τους επενδυτές να πουλήσουν μετοχές της SpaceX σε περίπου 108 με 110 δολάρια η κάθε μία, ανέφεραν οι πηγές. Στα τέλη του περασμένου έτους, το Bloomberg ανέφερε μια άλλη προσφορά που αποτιμούσε τη SpaceX σε περίπου 180 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε ανάρτηση του στο X (πρώην Twitter) ο Μασκ υποστήριξε ότι η εταιρεία δεν έχει «καμία ανάγκη για πρόσθετη χωρητικότητα» και συμπλήρωσε πως στην πραγματικότητα η SpaceX θα προχωρήσει σε αγορά μετοχών.

Πρόσθεσε πως οι γύροι ρευστότητας για τους επενδυτές και τους εργαζόμενους πραγματοποιούνται περίπου κάθε έξι μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: