Με το «δεξί» το 2024 η γερμανική οικονομία – Ανάπτυξη 0,2% κατά το α’ τρίμηνο

Με το «δεξί» το 2024 η γερμανική οικονομία – Ανάπτυξη 0,2% κατά το α’ τρίμηνο
Photo: pixabay.com
Το πρώτο τρίμηνο, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 1,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η γερμανική οικονομία ξεκίνησε το 2024 με θετικό πρόσημο, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 0,2% κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία.

«Μετά από την πτώση του ΑΕΠ στο τέλος του 2023, η γερμανική οικονομία ξεκίνησε το 2024 με έναν θετικό ρυθμό ανάπτυξης», δήλωσε η Ρουθ Μπραντ, πρόεδρος της στατιστικής υπηρεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με το Reuters, παρά τη μείωση του πληθωρισμού, η κατανάλωση των νοικοκυριών δεν ανέκαμψε κατά το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση 0,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Οι κρατικές δαπάνες παρουσίασαν επίσης μείωση 0,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Μετά από ένα αδύναμο δεύτερο εξάμηνο του 2023, οι επενδύσεις στις κατασκευές αυξήθηκαν σημαντικά κατά 2,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι επενδύσεις σε μηχανήματα και εξοπλισμό μειώθηκαν κατά 0,2%.

Το εξωτερικό εμπόριο είχε επίσης θετική συμβολή. Το πρώτο τρίμηνο, οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 1,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: