bespot: Η καταναλωτική επιβράβευση ξεδιπλώνει τα ψηφιακά της οφέλη στο ReTech Innovation

bespot: Η καταναλωτική επιβράβευση ξεδιπλώνει τα ψηφιακά της οφέλη στο ReTech Innovation

Η ομάδα της startup που βρίσκεται στους φιναλίστ του διαγωνισμού καινοτομίας της Lamda Development συστήνει την καινοτόμα πρότασή της.

 

Η επαφή του καταστήματος με τον πελάτη δεν ξεκινά από τη στιγμή που τον υποδεχτεί στον φυσικό του χώρο. Οι έξυπνες συσκευές, και ιδίως τα smartphones, αποτελούν μια «καταναλωτική προέκταση» όλων όσων αναζητούν τις καλύτερες δυνατές επιλογές αλλά και τις προσφορές που μπορούν να τους προσελκύσουν.

Η ομάδα της bespot επένδυσε στα οφέλη της επιβράβευσης των καταναλωτικών συνηθειών, λανσάροντας την ομώνυμη πλατφόρμα η οποία προσφέρει μια σειρά από προσφορές στους χρήστες, σε συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα καταστήματα.

Η ελληνική startup υπέβαλε την πρότασή της και στον διαγωνισμό καινοτομίας ReTech Innovation Challenge, που εγκαινίασε η Lamda Development και διοργανώνεται με στρατηγικό συνεργάτη τους Industry Disruptors Game Changers (ID – GC).

Η εταιρεία θα έχει την ευκαιρία στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού να παρουσιάσει την ιδέα της στο Τhe Mall Athens τον Φεβρουάριο, σε ειδικά pop upstands, αλλά και να διεκδικήσει μια θέση στην τελική τριάδα του διαγωνισμού, η οποία θα προκύψει μέσα από μια ζωντανή «μάχη» των δέκα φιναλίστ σε μια μεγάλη εκδήλωση στις 21 Φεβρουαρίου στα Village στο The Mall Athens. Xρηματικά έπαθλα ύψους 10.000 ευρώ, συναντήσεις με μεγάλες επιχειρήσεις που φιλοξενούνται στα εμπορικά κέντρα της Lamda Development και υπηρεσίες καθοδήγησης από μεγάλες εταιρίες περιμένουν τις startups που ξεχώρισαν στη νέα πρωτοβουλία της Lamda Dnt.

Οι Κωνσταντίνος Δημητρός, Λέων Γαβαλάς και Αναστασία Γρίβα* περιγράφουν στο Fortune τη λειτουργία της bespot, και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι καταναλωτές και τα καταστήματα από αυτόν τον νέο τρόπο επιβράβευσης.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Κωνσταντίνος Δημητρός - Λέων Γαβαλάς - Αναστασία Γρίβα
Από αριστερά προς τα δεξιά: Κωνσταντίνος Δημητρός - Λέων Γαβαλάς - Αναστασία Γρίβα
Από αριστερά προς τα δεξιά: Κωνσταντίνος Δημητρός – Λέων Γαβαλάς – Αναστασία Γρίβα

Ποιο είναι το βασικό αντικείμενο της εταιρείας σας;

Μέσα από τις λύσεις της bespot υποστηρίζουμε επιχειρήσεις στον κλάδο της λιανικής και της εστίασης να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές στα φυσικά καταστήματα και να ζητήσουν στοχευμένα τη γνώμη τους. Πιο συγκεκριμένα αναπτύσσουμε την εφαρμογή bespot που είναι διαθέσιμη για android και iOS. Οποιοσδήποτε ανοίγει το bespot στα καταστήματα και τα σημεία που μπορεί να ανακαλύψει στην εφαρμογή, έχει τη δυνατότητα να κερδίσει έτσι απλά δωροεπιταγές και κουπόνια από γνωστές μάρκες και καταστήματα που τον ενδιαφέρουν προς άμεση εξαργύρωση σε κοντινά σημεία. Σε κάποιες από τις επισκέψεις εάν οι χρήστες πουν την γνώμη τους απαντώντας σε μια ερώτηση κερδίζουν επιπλέον επιβραβεύσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι επιχειρήσεις λιανικής έχουν την δυνατότητα να επιβραβεύσουν και να κατανοήσουν τους συχνούς πελάτες τους, προσελκύοντας παράλληλα νέους.

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό καινοτομίας ReTech Innovation Challenge;

Το ReTech Innovation Challenge μας δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τις επιχειρήσεις που στεγάζονται στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Lamda Development. Παράλληλα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να προβάλουμε την υπηρεσία μας στους χιλιάδες επισκέπτες του The Mall Athens.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το συγκριτικό σας πλεονέκτημα;

Μέσα από την τεχνολογική λύση που έχουμε αναπτύξει, δίνουμε τη δυνατότητα με πολύ γρήγορο και οικονομικό τρόπο να βγάλουν οι συνεργάτες μας χρήσιμα insights για τους καταναλωτές και να τα συνδέσουν άμεσα με συγκεκριμένα σημεία που έχουν επισκεφθεί. Έτσι ανακαλύπτουν κρυμμένες ευκαιρίες ή προβληματικές περιοχές που τους βοηθούν στην ανάπτυξη τους και την βελτίωση των προϊόντων/υπηρεσιών. Παράλληλα διαμοιράζουμε τις επιβραβεύσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες των χρηστών, κάτι το οποίο είναι καλό και για τους συνεργάτες μας και για τους καταναλωτές. Αναφορικά με τους καταναλωτές η ευκαιρία να κερδίζεις δωροεπιταγές απλά επειδή επισκέπτεσαι σημεία είναι μοναδική.

​Ποιο είναι το μοντέλο εσόδων και οι στόχοι της εταιρείας σας;

Η εφαρμογή χρεώνει τα καταστήματα και τις εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων για να ανεβάσουν επιβραβεύσεις και ερωτήσεις. Στόχος μας είναι αφού αναπτύξουμε την βάση μας στην ελληνική αγορά να επεκταθούμε και στο εξωτερικό.

Πώς βλέπετε το μέλλον του IoT στον κόσμο του brand marketing;​

Το λιανεμπόριο τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει σημαντικά καθώς οι νέες τεχνολογίες ξεκλειδώνουν πάρα πολλές δυνατότητες αναφορικά με τη διάδραση με τον καταναλωτή. Αναμένονται οι IoT τεχνολογίες να μετασχηματίσουν την επικοινωνία με τον καταναλωτή. Διαδραστικές οθόνες με αναγνώριση κίνησης, ψηφιακά μηνύματα που συνοδεύουν επισκέψεις σε φυσικά καταστήματα και άλλες λύσεις που υποστηρίζουν έναν omni-channel καταναλωτή ήδη είναι στη διάθεση μας.

* O Λέων Γαβαλάς είναι επιχειρηματικά ενεργός ως μέτοχος σε επιχειρήσεις στον κλάδο της διαφήμισης, της μόδας και της πληροφορικής. Από το 2011 έχει ερευνητική δραστηριότητα στον κλάδο του shopper marketing και της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών στο λιανεμπόριο ως μέλος του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2018 συμμετέχει στη bespot.

*H Αναστασία Γρίβα είναι ερευνήτρια και υποψήφια Διδάκτωρ με εξειδίκευση στα retail analytics στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος Εθνικών, και Ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων, και η ερευνητική της δουλειά έχει βραβευτεί σε Διεθνή συνέδρια. Είναι co-founder στις εταιρείες bespot και ShopMind που αναπτύσει business analytics λύσεις για τον κλάδο του λιανεμπορίου.

*Ο Κωνσταντίνος Δημητρός έχει εργαστεί σαν Μηχανικός Η/Υ σε συμβουλευτικές εταιρείες με εξειδίκευση στις mobile τεχνολογίες. Τα τελευταία 8 χρόνια εργάζεται σαν ερευνητικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος όπου πραγματοποιεί και το MSc σε Data Science. Από το 2018 συμμετέχει στη Bespot.