Big Bang οι πωλήσεις της Apple στην Ελλάδα

Big Bang οι πωλήσεις της Apple στην Ελλάδα
(FILES) An Apple logo is seen on the outside of an Apple store as new iPhones are released for sale in San Francisco, California on September, 22, 2017. Apple reported modestly higher quarterly profits August 3 despite another dip in revenues, as a record performance in services offset lower iPhone sales. Profits for Apple's third fiscal quarter were $19.9 billion, up 2.3 percent from the year-ago period. Revenues again declined, this time by 1.4 percent. (Photo by Josh Edelson / AFP) Photo: AFP
Αυξήθηκαν κατά 17%, ξεπερνώντας τα 401 εκατ. ευρώ.

Η πίεση στο διαθέσιμο εισόδημα, λόγω του πληθωρισμού, και η υποχώρηση της αγοράς κατά 15%, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, δεν είχαν καμία αρνητική επίπτωση στις πωλήσεις της Apple στην Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα της iSquare, Apple Authorised Distributor, που συνέχισε για μια ακόμη χρονιά να καταγράφει ισχυρή διψήφια ανάπτυξη πωλήσεων σχεδόν σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες. Αποτέλεσμα οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 17% ξεπερνώντας τα 401 εκατ. ευρώ, κερδίζοντας σημαντικό μερίδιο σε όλες τις προϊοντικές κατηγορίες που δραστηριοποιείται με ηγέτη της ανάπτυξης το iPhone το οποίο και κατέγραψε αύξηση πωλήσεων 28% yoy.

Ταυτόχρονα η εταιρεία συνέχισε το επενδυτικό της πλάνο στο δίκτυο λιανικής των συνεργατών της με νέα σημεία και χώρους Apple στα καταστήματα των μεγάλων retailers τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Έτσι το 2023 πρόσθεσε ακόμα 28 νέα σημεία Apple Programs, με το σύνολο πλέον των Apple Programs σημείων να ανέρχεται σε 131 χώρους υψηλής αισθητικής, λειτουργικότητας και εμπειρίας. Επίσης εκπαίδευσε και πιστοποίησε πολλούς νέους ανθρώπους πωλήσεων και πλέον το 2023 ξεπέρασε τους 200 AppleChampions & iPros σε Ελλάδα και Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την τρέχουσα οικονομική χρήση η θυγατρική της Quest αναμένεται συνέχισει των δυσκολιών και των προκλήσεων. Επιπλέον εφέτος θα είναι το πρώτο ολόκληρο έτος υπό το νέο μοντέλο διανομής και λειτουργίας, με τη διοίκηση της εταιρείας να δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξη και να εκτιμά ότι θα είναι μια ακόμα θετική χρονιά σε ότι αφορά τις πωλήσεις σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων. Πάντως στην οικονομική κατάσταση της η διοίκηση της σημειώνει ότι ισχυρά εμπόδια παραμένουν τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα με τις ανατιμήσεις προϊόντων, τις δυσκολίες στις ακτοπλοϊκές μεταφορές, τα υψηλά επιτόκια και τον πληθωρισμό που επιμένει.

Παράλληλα η εταιρεία θα συνεχίσει το επενδυτικό της πλάνο με τις αναβαθμίσεις των σημείων πώλησης στα καταστήματα λιανικής, τις εκπαιδεύσεις των πωλητών με στόχο τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας Apple για τους καταναλωτές. Στην Κύπρο θα συνεχιστεί η επέκταση και αναβάθμιση του δικτύου της μέσω των εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών, κάτι το οποίο θα ενισχύσει περαιτέρω τις πωλήσεις της iSquare και στην Κύπρο. Τέλος, αναμένονται κυρίως κατά το δεύτερο εξάμηνο όπως κάθε χρόνο, τα νέα καινοτόμα προϊόντα της Apple, τα οποία θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις της iSquare. Το 2024, όπως αναφέρθηκε, θα είναι το πρώτο συνολικό έτος υπό το νέο μοντέλο λειτουργίας στην Ελλάδα, μια αλλαγή η οποία θα περιορίσει σημαντικά τα περιθώρια κέρδους στη δραστηριότητα της iSquare (προϊόντα Apple). Για το λόγο αυτό, η κερδοφορία, αναμένεται σημαντικά μειωμένη σε σύγκριση με το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: