Μπιλ Γκέιτς: «Δεν είμαι θαυμαστής του Σνόουντεν»

Μπιλ Γκέιτς: «Δεν είμαι θαυμαστής του Σνόουντεν»

Ο ιδρυτής της Microsoft και πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου καταφέρθηκε εναντίον του πρώην υπαλλήλου της NSA. 

Μετά τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για τη δράση της NSA, πολλοί έγιναν φανατικοί θαυμαστές του από το χώρο της πληροφορικής. Ανάμεσα σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο πιο πλούσιος άνθρωπος στο κόσμο, ο Μπιλ Γκέιτς.

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Rolling Stone, o ιδρυτής της Microsoft, απαντώντας στην ερώτηση για το αν ο Σνόουντεν είναι προδότης ή ήρωας δήλωσε:  «Θεωρώ ότι παραβίασε τον νόμο, για αυτό δεν θα τον χαρακτήριζα σίγουρα ήρωα. Αν αποφάσιζε να μείνει στις ΗΠΑ και να απαντήσει στις ερωτήσεις του κόσμου ή ήταν πιο προσεχτικός σε αυτά που αποκάλυπτε θα έλεγα ότι ταιριάζει πιο πολύ στο ρητό ότι “προσπαθεί να αλλάξει τα πράγματα”. Δεν θα έλεγα ότι τον θαυμάζω ιδιαίτερα».

Ο Μπιλ Γκειτς ανέφερε πως είναι υπέρ του να ανοίξει η συζήτηση για τις δράσεις παρακολούθησης της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αλλά πρέπει, σύμφωνα με τον ίδιο, κάποια πράγματα να παραμένουν μυστικά.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Guardian αποκάλυψε ότι η Microsoft είχε βοηθήσει τόσο την NSA όσο και το FBI να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών, συμπεριλαμβανομένων και βίντεο συζητήσεων από το Skype.

Διαβάστε περισσότερα: 

Μπιλ Γκέιτς: Ξανά ο πλουσιότερος στον κόσμο

Μια απρόσμενη διαδικτυακή παρέμβαση του Τζούλιαν Ασάνζ

Γιατί ο Ζούκερμπεργκ είναι έξαλλος με τον Ομπάμα