Μπιλ Γκέιτς: Γιατί συμμάχησα με τον Τζεφ Μπέζος – «Βρώμικο» νόμισμα το bitcoin, δεν είμαι οπαδός του

Μπιλ Γκέιτς: Γιατί συμμάχησα με τον Τζεφ Μπέζος – «Βρώμικο» νόμισμα το bitcoin, δεν είμαι οπαδός του
MUNICH, GERMANY - FEBRUARY 17: Microsoft founder Bill Gates speaks during a book presentation at the 53rd Munich Security Conference at Hotel Bayerischer Hof in Munich, Germany, on Februrary 16, 2017. The annual event brings together government representatives and security experts from across the globe. Andreas Gebert / Anadolu Agency Photo: AFP

Συμμαχία με τον ισχυρό άντρα της Amazon, Τζεφ Μπέζος, και πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο φαίνεται πως συνάπτει ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής, που, σύμφωνα με τους ίδιους, αποτελεί πολύ μεγαλύτερη απειλή για τον κόσμο από τον κορωνοϊό.

«Οι θάνατοι θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια, παράλληλα με την αύξηση των θερμοκρασιών που δε θα επιτρέπουν την καλλιέργεια κοντά στη γραμμή του ισημερινού», ανέφερε ο Γκέιτς σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV. Σε αντίθεση με την πανδημική κρίση, είναι πολύ δύσκολο να πείσει κάποιος τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν απειλές που θα βρουν μπροστά τους σε βάθος χρόνου. «Η επένδυση στην καταπολέμηση μελλοντικών προβλημάτων αποτελεί κρίσιμο τεστ για την ανθρωπότητα», υπογράμμισε. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι ένας τομέας στον οποίο εμπλέκεται και ο Μπέζος. Μάλιστα, έχει επενδύσει περισσότερα χρήματα από τον ίδιο τον Γκέιτς ($10 δισ. έναντι μερικών δισ., αντίστοιχα).

«Green Premium»

Στο πρόσφατο βιβλίο του Γκέιτς ο ίδιος παρουσιάζει την ιδέα ενός «Green Premium», τη διαφορά μεταξύ των τιμών παραδοσιακών μηχανημάτων που βασίζονται σε καύση υδρογονανθράκων, με τις πιο «πράσινες» εναλλακτικές τους όπως τα ηλεκτρικά οχήματα. Παρότι η πρόσβαση στη νέα αυτή τεχνολογία είναι ακριβή για το μέσο καταναλωτή, δισεκατομμυριούχοι όπως ο Μπέζος και ο Γκέιτς μπορούν να χρησιμοποιήσουν ό,τι μέσο έχουν στη διάθεσή τους για να μειώσουν τις τιμές.

Γκέιτς κατά bitcoin

Ο Γκέιτς μίλησε επίσης και για τα κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι οπαδός. Μάλιστα, υποστήριξε πως είναι πολύ βρόμικο, καθώς η ενέργεια που απαιτείται για την εξόρυξή του είναι υπερβολικά υψηλή, ενώ δεν υποστηρίζει συγκεκριμένους επενδυτές που ποντάρουν στο Bbtcoin. ΄Oσο για τον Μασκ, ο Γκέιτς ανέφερε πως «Ο Ελον έχει πάρα πολλά χρήματα και είναι πολύ έξυπνος και μετρημένος, οπότε δεν ανησυχώ για την μεταβλητότητα των bitcoin του. Πιστεύω, όμως, πως οι άνθρωποι που τα ρίχνουν όλα σε αυτή τη μανία κάνουν λάθος, και αν δεν έχουν όσα χρήματα όσα ο Ελον, θα πρέπει να προσέξουν που ποντάρουν».

Ο Γκέιτς, ο οποίος αγαπάει και τα μπέργκερ (όπως πολλοί μπορούν να δουν στο διαδίκτυο μέσω φωτογραφιών του σε φαστφουντάδικα του Σιάτλ), έχει επενδύσει και απολαμβάνει τα vegan μπέργκερ, όπως το Impossible Burger και Beyond Meat.