Μπιλ Γκέιτς: Αν έχετε λιγότερα χρήματα από τον Έλον Μασκ, μην αγοράζετε bitcoin

Μπιλ Γκέιτς: Αν έχετε λιγότερα χρήματα από τον Έλον Μασκ, μην αγοράζετε bitcoin
epa07909913 Microsoft founder, Co-Chairman of the Bill & Melinda Gates Foundation Bill Gates delivers a speech during a press meeting at the conference of Global Fund to Fight HIV, Tuberculosis and Malaria in Lyon, central eastern France, 10 October 2019. The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria opened a drive to raise 14 billion US to fight a global epidemics but face an uphill battle in the face of donor fatigue. EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο ιδρυτής της Microsoft θεωρεί ότι όποιος έχει λιγότερα χρήματα από τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου πρέπει να «προσέχει» όταν πρόκειται για το bitcoin  

Προειδοποίηση προς τους δυνητικούς αγοραστές του bitcoin (BTC) που ακολουθούν την επενδυτική στρατηγική του CEO της Tesla, Έλον Μασκ, απηύθυνε ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς. Μιλώντας στην Emily Chang του Bloomberg, ο Γκέιτς είπε ότι ο Musk έχει πρόσβαση σε εξελιγμένη τεχνολογία για trading, την οποία ο μέσος επενδυτής αγνοεί.

Όταν ρωτήθηκε για τη μεταβλητότητα που παρουσιάζει το κρυπτονόμισμα, αλλά και τη μεγάλη πτώση του έπειτα από το τουίτ του αφεντικού της Tesla, ο Γκέιτς είπε ότι ο Έλον Μασκ πιθανώς είναι συνηθισμένος σε τέτοιες συντριβές:

Στις 23 Φεβρουαρίου, λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες από την ανακοίνωση της εξαγοράς Bitcoin της Tesla ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η τιμή του Bitcoin μειώθηκε 20% – από 58.258 δολάρια σε 46.624 δολάρια. Ταυτόχρονα, σχεδόν 400 δισεκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν από την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον το γεγονός ότι η συντριβή συνέβη μόλις λίγες ώρες αφότου ο ίδιος ο Μασκ εξέφρασε την άποψη ότι οι τότε τρέχουσες τιμές των Bitcoin και Ether (ETH) ήταν «υψηλές». Είτε πρόκειται για κριτική ή απόπειρα χειραγώγησης, κατόπιν ολόκληρη η αγορά βυθίστηκε.

Ο Γκέιτς είπε ότι θα ήταν λάθος για τον μέσο επενδυτή να ακολουθήσει τυφλά την επενδυτική φρενίτιδα και να πειστεί από το κλίμα ευφορίας που περιβάλλει τις κινήσεις του Mασκ, λέγοντας σε όσους δεν είναι δισεκατομμυριούχοι να «προσέχουν».

«Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που μπαίνουν σε αυτό το κερδοσκοπικό παιχνίδι δεν έχουν τόσο πολλά χρήματα. Επομένως, δεν είμαι αισιόδοξος για το Bitcoin και η άποψή μου είναι η εξής: αν έχετε λιγότερα χρήματα από τον Έλον, μάλλον θα πρέπει να προσέχετε.

Βρώμικο το bitcoin

Ο ιδρυτής της Microsoft στάθηκε, επίσης, στο γεγονός ότι καταναλώνεται υπερβολική ενέργεια για την εξόρυξη του Bitcoin.

«Υπάρχουν πράγματα στα οποία ως κοινωνία αξίζει να επενδύσουμε. Το Bitcoin τυχαίνει να χρησιμοποιεί πολλή ενέργεια. Προωθεί τις ανώνυμες συναλλαγές, ενώ οι συναλλαγές με αυτό δεν είναι αναστρέψιμες», δήλωσε ο Γκέιτς.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Microsoft, τα ψηφιακά νομίσματα δεν είναι απαραίτητα κακά, απλά πιστεύει ότι πρέπει να είναι διαφανή, λειτουργικά και όχι αποκεντρωμένα. Ο Γκέιτς συνέχισε να περιγράφει μερικές από τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, σημειώνοντας ότι το Ίδρυμα Γκέιτς αξιοποιεί την τεχνολογία για να επιτρέψει στις κυβερνήσεις να διανέμουν κεφάλαια στους πολίτες.