Μπιλ Γκέιτς ο μεγαλοεργολάβος

Μπιλ Γκέιτς ο μεγαλοεργολάβος

Μέτοχος σε ισπανική κατασκευαστική ο συνιδρυτής της Microsoft έναντι 113 εκατ. ευρώ.

Δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της ισπανικής κατασκευαστικής εταιρείας Fomento de Construcciones y Contratas, έγινε ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως ο Γκέιτς εξαγόρασε το 6% των μετοχών της έναντι 113 εκατ. ευρώ, μετατρέποντάς τον στον δεύτερο τη τάξει μέτοχο στο κεφάλαιό της μετά την Ισπανίδα επιχειρηματία Έστερ Κόπλοβιτς, στην οποία ανήκει το 54% της FCC.

Ο Γκέιτς δεν σκοπεύει να συμμετέχει στη διαχείριση της εταιρείας, ούτε και να αυξήσει το μερίδιό του στο κεφάλαιό της, ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της FCC Χουάν Μπέχαρ.

Η είσοδος του Γκέιτς στο μετοχικό κεφάλαιο της FCC έστειλε ένα σαφές μήνυμα ότι ο κλάδος των κατασκευών στην Ισπανία έχει αρχίσει να ανακάμπτει από την κρίση, εκτίμησε από την πλευρά της η υπουργός Υποδομών Άνα Παστόρ.

Μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς, η τιμή της συναλλαγής των μετοχών της FCC αυξήθηκε κατά 10,7% στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης. Η FCC κατέγραψε καθαρές απώλειες 607 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, όμως στη συνέχεια κέρδισε τον μειοδοτικό διαγωνισμό για την κατασκευή ενός τμήματος του υπογείου σιδηροδρόμου στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μπιλ Γκέιτς παραδέχτηκε το λάθος του «Ctrl-Alt-Del»