Bild: «Οι Έλληνες έχουν περισσότερα χρήματα από τους Γερμανούς»

Bild: «Οι Έλληνες έχουν περισσότερα χρήματα από τους Γερμανούς»

«Εδώ και χρόνια πληρώνουμε για τους χρεοκοπημένους Έλληνες» αναφέρει η εφημερίδα. 

Ακόμα ένα δημοσίευμα για την Ελλάδα, φιλοξενεί η γνωστή εφημερίδα Bild, στο οποίο και υποστηρίζει ότι «οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμάς (σς. τους Γερμανούς)». «Ήδη το συνηθίσαμε: εδώ και χρόνια πρέπει εμείς οι Γερμανοί να πληρώνουμε για τους χρεοκοπημένους Έλληνες. Η δικαιολογία: Προφανώς οι Έλληνες δεν μπορούν να βοηθήσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους και είναι οικονομικά τελειωμένοι. Ωστόσο η αλήθεια μοιάζει να είναι διαφορετική. Στην πραγματικότητα οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμάς!», αναφέρει η εφημερίδα και παραπέμπει σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισημαίνοντας ότι «ενώ ένα γερμανικό νοικοκυριό κατά μέσο όρο διαθέτει 51.400 ευρώ, οι Έλληνες εμφανίζονται με 101.900 ευρώ — έχουν σχεδόν τα διπλάσια από εμάς!».

«Γιατί οι Έλληνες δεν διασώζονται μόνοι τους; Αυτό ζητά τώρα και η Μπούντεσμπανκ! Στην μηνιαία έκθεσή τους οι θεματοφύλακες του νομίσματος προτείνουν μία άπαξ εισφορά περιουσίας για τους πολίτες των υπό κρίση χωρών. Με ξεκάθαρα λόγια: Οι πλούσιοι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν μόνοι για τα χρέη τους!», συνεχίζει η εφημερίδα και τονίζει ότι ως τώρα την ευθύνη αναλαμβάνουν όλοι οι φορολογούμενοι της Ευρωζώνης, ενώ διευκρινίζει ότι, σύμφωνα με την πρόταση της Μπούντεσμπανκ, αυτό πρέπει να τελειώσει.

«Στην περίπτωση επαπειλούμενης κρατικής χρεοκοπίας, μία εισφορά περιουσίας θα ήταν το μικρότερο κακό. Οι εύπορες ελίτ κατά κανόνα ασκούν πολιτική επιρροή και είναι συνυπεύθυνες για την κατάσταση μίας χώρας», δηλώνει στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος της τράπεζας Μίχαελ Μπεστ, ενώ ο ειδικός επί των οικονομικών του CDU, Κλάους-Πέτερ Βιλς υποστηρίζει ότι «είναι θρασύ να ζητείται η βοήθεια αμέτοχων τρίτων, πριν χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι πόροι για την ώρα της ανάγκης».

Διαβάστε ακόμη: Οι δέκα πλουσιότερες χώρες του κόσμου

Σόιμπλε: «Μικρότερο δάνειο για την Ελλάδα, αν χρειαστεί»
Στο ζήτημα της Ελλάδα αναφέρθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με δηλώσεις του στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftwoche» που θα κυκλοφορήσει την Δευτέρα. Ανέφερε ότι το ελληνικό πρόγραμμα εξελίσσεται «αρκετά επιτυχώς» και τονίζει ότι, εάν, μετά το τέλος του, διαπιστωθεί περαιτέρω χρηματοδοτική ανάγκη, οι εταίροι της θα εγγυηθούν, αλλά θα πρόκειται σε κάθε περίπτωση για βοήθεια μικρότερου ύψους από ό,τι οι προηγούμενες.

«Μπορεί, όπως έχουμε πει ήδη πολλές φορές, η Ελλάδα να έχει μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο εξελίσσεται αρκετά επιτυχώς, περαιτέρω χρηματοδοτική ανάγκη. Τότε θα πρέπει να αναλάβουμε πάλι να εγγυηθούμε για να μπορέσει η Ελλάδα να χρηματοδοτηθεί. Το βέβαιο είναι ότι κάθε περαιτέρω βοήθεια θα ήταν πολύ λιγότερο εκτεταμένη, από ό,τι οι ως τώρα βοήθειες».

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού: «Οι Έλληνες υποχρεώνονται να υπομείνουν πάρα πολλά. Ο ελληνικός λαός πρέπει να δεχτεί σοβαρούς περιορισμούς. Τα εισοδήματα έχουν περικοπεί. Το όριο ηλικίας (ενν. για τις συντάξεις) έχει ανεβεί. (Οι Έλληνες) πρέπει να δεχθούν πολλούς όρους λιτότητας. Αυτό είναι αναπόφευκτο. Πρέπει να διορθώσουν παραλείψεις δεκαετιών. Πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικοί» και συνεχίζει αναφέροντας ότι η Ελλάδα είχε πέρυσι την πιο επιτυχή τουριστική περίοδο εδώ και χρόνια.

«Αυτό είναι μια επιτυχία των μεταρρυθμίσεων, της λιτότητας. ‘Αρα αυτό φέρνει αποτέλεσμα για τους Έλληνες», υποστηρίζει και προσθέτει: «Κάτι τέτοιο όμως εσωπολιτικά είναι πάντα αμφισβητήσιμο. Για αυτό πρέπει να διατηρείς πλειοψηφίες και στο Κοινοβούλιο – είμαστε δημοκρατίες. Δεν θα ήθελα τέτοια μέτρα να τα υπερασπιστώ απέναντι στην γερμανική κοινή γνώμη. ‘Αρα δεν είναι εύκολο για αυτούς. Για αυτό πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να πείσουν τον λαό τους κι εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί».

Διαβάστε επίσης: Στο φως άκρως εμπιστευτικό έγγραφο του ΔΝΤ για την Ελλάδα