Bίντεο: To Ελληνικό θα αποκτήσει παραλία και πάρκο

Bίντεο: To Ελληνικό θα αποκτήσει παραλία και πάρκο

Τα σχέδια της Lamda Development για την αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού, αναλύει ο Οδ. Αθανασίου.

Τα σχέδια του για το Ελληνικό αποκάλυψε σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης στο Χ.Α. Lamda Development , Οδυσσέας Αθανασίου.

To σχέδιο αξιοποίησης της εταιρείας προβλέπεται να διαρκέσει από 10 έως 15 χρόνια, ενώ κατά την πρώτη πενταετία θα αναπτυχθεί το πάρκο και το παραλιακό μέτωπο, με το χώρο πρασίνου να εκτείνεται σε περίπου 2.600 στρέμματα, αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως.  Η παραλία και το πάρκο θα είναι ανοιχτά για το κοινό και θα συντηρούνται με δαπάνες των επενδυτών, ενώ όπως σημείωσε ο κ. Αθανασίου, το κόστος συντήρησης του πάρκου έχει υπολογιστεί στα 10 εκατ. ευρώ.

Η συνολική επένδυση θα ενισχύσει την αξία της τοπικής αγοράς ακινήτων. Το project εκτιμάται ότι θα φέρει στην Ελλάδα ένα εκατομμύριο τουρίστες και θα διαθέτει 250 στρέμματα αθλητικών εγκαταστάσεων. Στο έργο θα απασχοληθούν, καταρχάς, 10 χιλιάδες άτομα, αριθμός που θα φτάσει σταδιακά τις 50.000.

Όσον αφορά στο τίμημα, προσδιορίζεται βάσει του κόστους υλοποίησης του πάρκου που βαρύνει τον επενδυτή, του κόστους υποδομών (π.χ. μερική υπογειοποίηση παραλιακής λεωφόρου) και του κόστους αξίας μετοχών. Στο Δημόσιο θα καταλήγει το 30% των κερδών που θα προκύπτουν.

«Θα δημιουργήσουμε στην έκταση ένα διεθνές πανεπιστημιακό κέντρο, που θα αποτελεί έδρα κλασικών και φιλοσοφικών σπουδών. Είναι καιρός να έχουμε λόγους να πούμε στα παιδιά μας ότι εδώ υπάρχει ένα πολύ μεγάλο διεθνές πανεπιστημιακό κεντρο αντί να τα στέλνουμε στο εξωτερικό. Σχεδιάζουμε, επίσης, ένα διεθνές ιατρικό κέντρο που θα αξιοποιεί τον μεγάλο αριθμό Ελλήνων γιατρών που διαθέτει η Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Αθανασίου.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε περισσότερα: 

Οι ισχυροί συμπαίχτες της Lamda για το Ελληνικό