Black Friday 2020: Τα εντυπωσιακά φετινά στατιστικά όπως τα συγκέντρωσε η Generation Y

Black Friday 2020: Τα εντυπωσιακά φετινά στατιστικά όπως τα συγκέντρωσε η Generation Y
Διαπιστώθηκε ότι κατά την εξεταζόμενη περίοδο παρατηρήθηκε ποσοστιαία αύξηση των συνολικών εσόδων κατά 132%, συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο.

Με θεαματική αύξηση των συνολικών εσόδων κατά 1645% και των ημερήσιων εσόδων κατά 148% συγκριτικά με πέρυσι, ολοκληρώθηκε το φετινό Black Friday για το σύνολο των ηλεκτρονικών καταστημάτων που συμμετείχαν στη δημοφιλή εμπορική ενέργεια.

Τα παραπάνω  στατιστικά στοιχεία, των ηλεκτρονικών καταστημάτων που έτρεξαν ενέργειες Black Friday για το διάστημα από την Πέμπτη 26.11 έως την Κυριακή 29.11, συγκέντρωσε η Generation Y – International eBusiness Hub, με 20ετή εμπειρία στον χώρο του e-commerce, η οποία αξιοποιώντας την τεχνογνωσία αλλά και τα πολυάριθμα καινοτόμα εργαλεία που διαθέτει, συνέκρινε τα στοιχεία αυτά με την προηγούμενη χρονιά και εδώ παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη ανάλυση, όσον αφορά στο πώς διαμορφώθηκε το σκηνικό των ηλεκτρονικών πωλήσεων στην Ελλάδα, κατά την εξεταζόμενη περίοδο.

Εξετάζοντας τα αποτελέσματα αναλυτικά, διαπιστώθηκε ότι κατά την εξεταζόμενη περίοδο παρατηρήθηκε ποσοστιαία αύξηση των συνολικών εσόδων κατά 132%, συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο.  Παράλληλα τα συνολικά μέσα ημερήσια έσοδα σημείωσαν ποσοστιαία αύξηση 137% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019 καθώς, όπως προαναφέρθηκε, τα έσοδα του Black Friday 2020 αυξήθηκαν κατά 1645% συγκριτικά με πέρυσι. Τα ημερήσια έσοδα των ηλεκτρονικών καταστημάτων αυξήθηκαν κατά 148% ενώ το μέσο καλάθι ανήλθε στα 50,89 € κατά το φετινό Black Friday, σημειώνοντας ποσοστιαία μεταβολή κατά 8,71% συγκριτικά με το μέσο ημερήσιο καλάθι. Η χρήση του κινητού τηλεφώνου για τις ηλεκτρονικές αγορές των καταναλωτών αυξήθηκε κατά 1,39% ενώ η χρήση του υπολογιστή μειώθηκε κατά -1,20%. Σημαντικό επίσης μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι κατά την εξεταζόμενη περίοδο μειώθηκε το bounce rate κατά -2,15%.

Οι κατηγορίες των ηλεκτρονικών καταστημάτων που ξεχώρισαν πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη αύξηση σε πωλήσεις ήταν τα ηλεκτρονικά καταστήματα μόδας, τα οποία σημείωσαν ποσοστιαία αύξηση στα ημερήσια έσοδα κατά 149,59%, τα ηλεκτρονικά καταστήματα αθλητικών ειδών με ποσοστιαία αύξηση στα ημερήσια έσοδα κατά 100,82% καθώς και τα online φαρμακεία με ποσοστιαία αύξηση στα ημερήσια έσοδα κατά 72,30%.

Να σημειωθεί ότι φέτος, λόγω της πανδημίας και του δεύτερου lockdown στη χώρα μας, το Black Friday event ήταν αρκετά διαφοροποιημένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, καθώς πολλά περισσότερα μεγάλα και μικρά ηλεκτρονικά καταστήματα έτρεξαν μεγαλύτερη ποικιλία ενεργειών. Επιπρόσθετα, η περίοδος του φετινού Black Friday είχε και μεγαλύτερη διάρκεια από την  προηγούμενη χρονιά ξεκινώντας σε μερικές περιπτώσεις έως και δέκα μέρες πριν.

Συνοψίζοντας, τα αποτελέσματα ήταν στο σύνολο τους εντυπωσιακά, κάνοντας ξεκάθαρο, όχι μόνο ότι το Black Friday είναι ένα εμπορικό event με δυναμική που ολοένα και ισχυροποιείται, αλλά και ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο οδηγεί πλέον την αγορά με σιγουριά, συνέπεια και απεριόριστες δυνατότητες που ξετυλίγονται διαρκώς, δημιουργώντας μία νέα πανίσχυρη πηγή κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις