BlackRock: Περικόπτει 500 θέσεις εργασίας- Ο λόγος πίσω από τις απολύσεις

BlackRock: Περικόπτει 500 θέσεις εργασίας- Ο λόγος πίσω από τις απολύσεις

Από το 2013, ένας μεγάλος αριθμός απολύσεων πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια.

Η BlackRock, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο, σχεδιάζει να περικόψει 500 θέσεις εργασίας ή 3% του εργατικού της δυναμικού, τις ερχόμενες εβδομάδες. «Αναζητάμε πάντα τρόπους για να βελτιώσουμε τη λειτουργία μας, να απλοποιούμε τις διαδικασίες και τις δομές μας, να διαχειριζόμαστε με σύνεση τα έξοδα και να επιταχύνουμε την ανάπτυξη» ανέφερε ο πρόεδρος της BlackRock, Rob Kapito, σε σημείωμα, σύμφωνα με το Reuters. Η BlackRock είχε τον Σεπτέμβριο περίπου 14.900 υπαλλήλους.

Η ανακοίνωση ήρθε μόλις μία ημέρα μετά την αποκάλυψη μιας σημαντικής αλλαγής μεταξύ των στελεχών της. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Larry Fink, προήγαγε τον Mark Wiedman, τον επικεφαλής της επιχείρησης χρηματιστηριακών συναλλαγών της BlackRock, σε μια νέα θέση παγκόσμιας στρατηγικής. Ο Fink είπε ότι έρχονται περισσότερες αλλαγές στις ηγετικές θέσεις.

Όταν η BlackRock ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο τον Οκτώβριο, οι μακροπρόθεσμες καθαρές εισροές ήταν στο χαμηλότερο σημείο τους από το 2016. Ο Fink δήλωσε ότι η εταιρεία δεν ήταν «ιδιαίτερα ευχαριστημένη» με τα αποτελέσματα αυτά και το είχε αποδώσει στις γεωπολιτικές αναταραχές, που δεν επέτρεπαν στους επενδυτές να επιλέξουν στρατηγικές που ενείχαν μεγαλύτερο ρίσκο.

Από το 2013, ένας μεγάλος αριθμός απολύσεων πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια. Την τελευταία φορά που η εταιρεία προέβη σε περικοπές αυτού του μεγέθους ήταν το Μάρτιο του 2016, όταν έκοψε 400 θέσεις εργασίας.