Bloomberg για ΣΥΡΙΖΑ: Το στοίχημα με τον Κασσελάκη δεν αποδίδει

Bloomberg για ΣΥΡΙΖΑ: Το στοίχημα με τον Κασσελάκη δεν αποδίδει
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Υπό την επίβλεψή του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να διαλύεται» σημειώνει το πρακτορείο.

Στις προοπτικές που «ανοίγονται» για τον ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη ενόψει των ευρωεκλογών του καλοκαιριού αναφέρεται την Τετάρτη δημοσίευμα του Bloomberg, υποστηρίζοντας πως το «στοίχημα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρώην στέλεχος της Goldman Sachs δεν αποδίδει.

«Ο νέος ηγέτης της ελληνικής αντιπολίτευσης έχει λιγότερο από μισό χρόνο στη διάθεσή του για να κερδίσει τους ψηφοφόρους στις εκλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά πριν από αυτό πρέπει να πείσει το ίδιο του το κόμμα. Οι προοπτικές για οποιοδήποτε από τα δύο φαίνονται σκοτεινές» σημειώνει το Bloomberg.

Το δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας πως «ο Στέφανος Κασελάκης ήταν μια απίθανη επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα που καταφέρθηκε εναντίον των πολιτικών λιτότητας της ΕΕ και σχεδόν ανάγκασε τη χώρα να βγει από το ευρώ το 2015.

Ο πρώην trader της Goldman Sachs ήταν πρακτικά άγνωστος πριν θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία τον Σεπτέμβριο και βγήκε πρώτος μόνο λόγω του χάους που άφησε πίσω του ο προκάτοχός του, καθώς δεν υποστήριξε κανέναν από τους υποψηφίους».

Το αποτέλεσμα είναι ένας ηγέτης του κόμματος του οποίου οι απόψεις -υποστήριξη των ιδιωτικών πανεπιστημίων και των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών για τους εργαζόμενους- ταιριάζουν περισσότερο με το παρελθόν του στη Wall Street παρά με τους ακτιβιστές της παλιάς σχολής, των οποίων προσπαθεί τώρα να ηγηθεί.

Υπό την επίβλεψή του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να διαλύεται, τονίζει η αρθρογράφος.

Στη συνέχεια, το Bloomberg κάνει λόγο για τη διάσπαση στο κόμμα, που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τη σύσταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, ενώ γίνεται αναδρομή και στο πως ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και κατάφερε να κερδίζει τις εσωκομματικές εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com