Bloomberg: H Μέρκελ αναζητάει συμβιβασμό με τον Τσίπρα

Bloomberg: H Μέρκελ αναζητάει συμβιβασμό με τον Τσίπρα

«Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν πρόκειται να στείλει τελεσίγραφο στον Έλληνα πρωθυπουργό».

Γερμανούς αξιμωατούχους επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμα του, σύμφωνα με τους οποίους η Άνγκελα Μέρκελ θα θα αναζητήσει συμβιβασμό κατά την συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο.

Στόχος της σύμφωνα με το δημοσίευμα να κατευνάσει την εντεινόμενη πολεμική ρητορική και να ανακτήσει των έλεγχο των προσπαθειών παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ. Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε υπό το καθεστώς ανωνυμίας Γερμανός αξιωματούχος με γνώση του σκεπτικού της κ.Μέρκελ, η καγκελάριος είναι διατεθειμένη να καλύψει μεγάλη απόσταση προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβασμός.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε η ίδια πηγή στο διεθνές πρακτορείο, η κα Μέρκελ θα υπογραμμίσει στον κ. Τσίπρα κατά τις συναντήσεις τους σε Βρυξέλλες και Βερολίνο τις επόμενες ημέρες ότι περιμένει από την Ελλάδα να τηρήσει τους κανόνες.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο αξιωματούχο, μετά από εβδομάδες διαξιφισμών ανάμεσα σε Ελλάδα και Βερολίνο η καγκελάριος επιθυμεί τώρα να επαναφέρει τις συζητήσεις στον σωστό δρόμο.

Οποιαδήποτε αναφορά και υπαινιγμός για τελεσίγραφο Μέρκελ σε Τσίπρα είναι πλήρης ανοησία και διαδίδεται από εκείνους που θέλουν να πυροδοτήσουν την κατάσταση, είπε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Η κα Μέρκελ βλέπει την συνάντηση με τον κ. Τσίπρα περισσότερο ως μια ευκαιρία να τον γνωρίσει καλύτερα και δεν σχεδιάζει να διαπραγματευτεί άμεσα τις λεπτομέρειες για την μοίρα της Ελλάδας, την οποία άλλωστε αντιμετωπίζει ως ένα θέμα ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, σημείωσε η ίδια πηγή.