Bloomberg: Η Ελλάδα «άνοιξε» και σας περιμένει – Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα PCR test

Bloomberg: Η Ελλάδα «άνοιξε» και σας περιμένει – Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα PCR test
Modern look pool
«Πιστεύουμε πάρα πολύ στην Ελλάδα» ανέφερε ο CEO David Prior, που προτείνει στους ταξιδιώτες να διερευνήσουν τις χιλιάδες επιλογές που προσφέρει η χώρα μας  

Στις 14 Μαΐου 2021, η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ανοίξει τις πύλες της στους τουρίστες. Και το μοναδικό πράγμα που χρειάζεται για να εισέλθετε είναι ένα PCR τεστ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. To ενδιαφέρον είναι τόσο ισχυρό που η Prion, ένα κλειστό ταξιδιωτικό κλαμπ, άνοιξε άρον άρον γραφεία στην Αθήνα τον προηγούμενο μήνα. «Πιστεύουμε πάρα πολύ στην Ελλάδα» ανέφερε ο CEO David Prior, που προτείνει στους ταξιδιώτες να διερευνήσουν τις χιλιάδες επιλογές που προσφέρει η χώρα μας.

Ο Τζακ Έζον, ιδρυτής του πρακτορείου πολυτελών διακοπών Embark Beyond, είπε πως το ενδιαφέρον για διακοπές με ιστιοπλοϊκό είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Οι διαδρομές στη θάλασσα είναι υπέροχες και χωρίς συνωστισμό, πρόσθεσε. «Το 28% των πελατών μας κατευθύνεται στην Ελλάδα, αυτή θα είναι μία από τις καλύτερες χρονιές της» καταλήγει ο Τζακ Έζον.

Ωστόσο, στην Ελλάδα δεν πας απλά γκουγκλάροντας. Το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου αποτελείται από 6.000 νησιά ενώ έχει μια ακτογραμμή μήκους 10.000 μιλίων. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση, δεν θα υπάρξουν αρκετά σκάφη για όλους τους επισκέπτες, αναφέρει η Ann Landry, μεσίτριας στο κορυφαίο πρακτορείο superyacht Northrop & Johnson, προσθέτοντας πως όλα τα ακυρωθέντα ταξίδια του 2020 θα πραγματοποιηθούν το 2021.

Ένας άλλος περιορισμός, σύμφωνα με το Bloomberg, είναι πως τα διαθέσιμα πλοία, 5.000 τον αριθμό, που κατευθύνονται στα ελληνικά νησιά δεν φτάνουν για να μεταφέρουν τους επίδοξους επισκέπτες, οπότε κάποιοι ίσως αναγκαστούν να πάνε διακοπές τον Σεπτέμβριο.

«Όποια και αν είναι η διαδρομή, περιμένετε ένα θερμό καλωσόρισμα» επισημαίνει το άρθρο. Το 2019, 31 εκατομμύρια άτομα επισκέφτηκαν  την Ελλάδα, με 1 στις 5 θέσεις εργασίας να δημιουργούνται από τον τουρισμό. Και, όπως είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του νωρίτερα φέτος, «Αν επρόκειτο να πάρουμε το 50% του κανονικού έτους, θα εξακολουθεί να είναι 100% καλύτερο από πέρυσι».