Bloomberg: Τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group για την Ελλάδα την Τετάρτη

Bloomberg: Τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group για την Ελλάδα την Τετάρτη

Οι θεσμοί θα «ξεκλειδώσουν» τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα αναφέρει το πρακτορείο.

Την Τετάρτη συνεδριάζει, όπως μεταδίδει το οικονομικό πρακτορείο «Bloomberg», το Euro Working Group με επίκεντρο την Ελλάδα.

Στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, σχετικά με την συνάντηση Μέρκελ – Τσίπρα, επισημαίνεται ότι «η κ. Μέρκελ δεν έδωσε καμία ένδειξη πως η οικονομική βοήθεια, που η ελληνική κυβέρνηση αναζητεί επειγόντως, θα πρέπει να ξεκλειδωθεί. Αντ’ αυτού, μίλησε, στην κοινή συνέντευξη Τύπου, για το ότι ήθελε να χτίσει εμπιστοσύνη με τον Έλληνα ομόλογό της».

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στις δηλώσεις των δύο ηγετών, «οι οποίες αποσκοπούσαν στη βελτίωση του κλίματος ανάμεσα στις δύο χώρες, μετά από εβδομάδες λεκτικών επιθέσεων, χωρίς όμως να συμφωνούν στις πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν».

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι «ο έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι επιθυμεί να αποφύγει τη διεύρυνση των διαχωρισμών στην ευρωζώνη, κάλεσε τους Γερμανούς και τους Έλληνες να αποφεύγουν τα στερεότυπα και δήλωσε ότι η Γερμανία δεν ευθύνεται για όλα τα προβλήματα της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, τόνισε πως «πρέπει να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο καλύτερα».

Στην ανταπόκριση αναφέρεται ότι για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι είναι ένα «θέμα ηθικής τάξης» και δεν συνδέεται με τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων «έχει κλείσει» για τη Γερμανία, «αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών για ένα ξεχωριστό ταμείο».

Τέλος, για το θέμα της ρευστότητας, η κ. Μέρκελ παρέπεμψε στους θεσμούς, δηλώνοντας ότι «η Γερμανία δεν είναι ο θεσμός που αποφασίζει για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων».