Boeing: Βρέθηκε νεκρός πληροφοριοδότης που είχε μιλήσει για προβλήματα παραγωγής της εταιρείας

Boeing: Βρέθηκε νεκρός πληροφοριοδότης που είχε μιλήσει για προβλήματα παραγωγής της εταιρείας
Photo: REUTERS
Ο Μπαρνέτ είχε εργαστεί στην Boeing για 32 χρόνια πριν αποχωρήσει από την εταιρεία το 2017.

Ο Τζον Μπαρνέτ, πρώην υπάλληλος της Boeing ο οποίος φέρεται να είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα προβλήματα παραγωγής της εταιρείας, βρέθηκε νεκρός από προφανή αυτοκτονία, σύμφωνα με τις αρχές της Νότιας Καρολίνας.

Ο Μπαρνέτ είχε εργαστεί στην Boeing για 32 χρόνια πριν αποχωρήσει από την εταιρεία το 2017, σύμφωνα με το BBC, το οποίο είχε αναφερθεί στο παρελθόν στις προσπάθειές του να εγείρει ζητήματα σχετικά με τα ζητήματα παραγωγής της εταιρείας.

Ο 62χρονος πέθανε από αυτοτραυματισμό, όπως επιβεβαίωσε την Τρίτη το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα. Η αστυνομία της πόλης Τσάρλεστον διεξάγει έρευνα, ανέφερε το γραφείο του ιατροδικαστή, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Η Boeing, σε ανακοίνωσή της, δήλωσε: «Λυπούμαστε για το θάνατο του κ. Μπαρνέτ και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του».

Ο δικηγόρος του Μπαρνέτ, Μπράιαν Νόουλς, δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια. Δήλωσε στο δημοσίευμα Corporate Crime Reporter ότι ο Μπαρνέτ βρισκόταν στη μέση μιας κατάθεσης σε μια αγωγή καταγγελίας στο Τσάρλεστον σχετικά με την παραγωγή του αεροσκάφους 787 Dreamliner.

Ο Μπάρνετ είχε μιλήσει σε μέσα ενημέρωσης μετά το περιστατικό της 5ης Ιανουαρίου σε αεροσκάφος Boeing 737 MAX 9, όταν ένα πάνελ έσκασε ενώ η πτήση βρισκόταν στον αέρα, εκθέτοντας τους επιβάτες στον εξωτερικό αέρα, γεγονός που απαιτούσε αναγκαστική προσγείωση.

Η Boeing έπρεπε έκτοτε να αντιμετωπίσει μια ολοκληρωμένη κρίση γύρω από τα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας. Η παραγωγή της έχει περιοριστεί από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, οδηγώντας σε καθυστερήσεις παραδόσεων σε ολόκληρη την αεροδιαστημική βιομηχανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: