BofA: Κίνδυνος ανθρωπιστικής καταστροφής στην Ελλάδα

BofA: Κίνδυνος ανθρωπιστικής καταστροφής στην Ελλάδα
Photo:

«Οι ελληνικές τράπεζες θα εξαντλήσουν σύντομα τα αποθέματά τους σε μετρητά», σημειώνει ο κ. Βαμβακίδης.

O επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Bank of America για τα θέματα της Ευρώπης, Aθανάσιος Βαμβακίδης, ανέφερε σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg πως οι ελληνικές τράπεζες θα εξαντλήσουν σύντομα τα αποθέματά τους σε μετρητά και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ελλείψεων εισαγωγών, συμπεριλαμβανομένων και φαρμάκων.

Παράλληλα, σημείωσε: «Η Ελλάδα θα λάβει νέα ρευστότητα το νωρίτερο το Σεπτέμβριο ή και πιο αργά. Στο μεταξύ, η οικονομία θα καταρρεύσει, είπε ο Βαμβακίδης. Σε προσωπικό επίπεδο, αυτή είναι μια πολύ κακή κατάσταση. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας» και προσέθεσε: «Αλλιώς θα υπάρξει ανθρωπιστική καταστροφή. Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να επηρεάζονται όταν δε θα μπορούν να βγάλουν τους μισθούς τους, όταν θα αρχίσουν να διαφαίνονται οι ελλείψεις, γιατί οι Έλληνες εισάγουν πολλά από τα προϊόντα τους. Για παράδειγμα, εισάγονται φάρμακα και κάποια τρόφιμα».

Και κατέληξε: «Το δημοψήφισμα θα οδηγήσει πιθανόν σε ένα «ναι» στις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, καθώς οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ. Μία ψήφος στο όχι θα μπορούσε να οδηγήσει σε χρεοκοπίες τραπεζών, καθώς η ΕΚΤ θα κλείσει τη στρόφιγγα της έκτακτης ρευστότητας».