BofA: Σε υψηλό 5 ετών τα χρήματα που έχουν «πέσει» σε εταιρικά ομόλογα

BofA: Σε υψηλό 5 ετών τα χρήματα που έχουν «πέσει» σε εταιρικά ομόλογα
epa10548296 A picture taken from the 61st floor of the US Bank Tower shows the building of the bank 'Bank of America' in Downtown Los Angeles, California, USA, 28 March 2023. According to reports from security company Kastle Systems, the occupancy in office building in ten major cities across the US is still at 50 percent of what it was pre-pandemic. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρά τις ισχυρές εισροές, τα ομόλογα έχουν υποφέρει, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει πάνω από τους στόχους των κεντρικών τραπεζών.

Οι παγκόσμιοι επενδυτές «έριξαν» εισέφεραν 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε αμοιβαία κεφάλαια εταιρικών ομολόγων επενδυτικής βαθμίδας για την εβδομάδα που ολοληρώθηκε την Τετάρτη ανακοίνωσε η Bank of America την Παρασκευή, στην 31η συνεχόμενη εβδομάδα εισροών, το μεγαλύτερο σερί από το 2019.

Η άνοδος των παγκόσμιων επιτοκίων έχει ωθήσει προς τα πάνω τις αποδόσεις των εταιρικών ομολόγων, προσελκύοντας αγοραστές που προσελκύονται από τις αποπληρωμές καθώς και από την ελπίδα ότι οι τιμές θα σημειώσουν ράλι μόλις τα επιτόκια αρχίσουν να πέφτουν.

Οι επενδυτές τοποθέτησαν 5,1 δισ. δολάρια σε ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια γενικά την εβδομάδα έως την Τετάρτη, ανέφερε η BofA, επικαλούμενη στοιχεία από τον πάροχο δεδομένων EPFR, στην 23η συνεχόμενη εβδομάδα εισροών.

«Οι επενδυτές εξακολουθούν να αγοράζουν αυτό το πρόσθετο κομμάτι του premium που μπορούν να πάρουν (στα εταιρικά ομόλογα)» δήλωσε ο Μάικλ Βάιντνερ, συν-επικεφαλής του παγκόσμιου τμήματος σταθερού εισοδήματος της Lazard Asset Management.

Είπε ότι η ισχυρότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη στις ανεπτυγμένες αγορές έχει στηρίξει τις αγορές εταιρικού χρέους. «Οι περίοδοι υποβολής εκθέσεων συνέχισαν να εκπλήσσουν προς τα πάνω, η πτώση φαίνεται να είναι πολύ περιορισμένη στην αγορά πιστώσεων αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε.

Παρά τις ισχυρές εισροές, τα ομόλογα έχουν υποφέρει, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει πάνω από τους στόχους των κεντρικών τραπεζών και τα επιτόκια φαίνεται ότι θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως ανάλογα με τις τιμές.

Τα ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας έχουν υποχωρήσει κατά 1,7% μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με τη μέτρηση της BofA, ενώ το κρατικό χρέος έχει υποχωρήσει κατά 5,6%.

Οι εκροές χρέους των αναδυόμενων αγορών συνεχίστηκαν την εβδομάδα έως την Τετάρτη στα 1,1 δισ. δολάρια, ανέφερε η τράπεζα στο εβδομαδιαίο ερευνητικό σημείωμα Flow Show.

Οι επενδυτές απέσυραν 6,7 δισ. δολάρια από τα ταμειακά κεφάλαια και τοποθέτησαν 1,8 δισ. δολάρια σε μετοχές και 600 εκατ. δολάρια σε κρυπτογράφηση, ανέφερε η BofA .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com