Μπορεί η Ολλανδία να μπλοκάρει τη συμφωνία ΕΕ – Ουκρανίας;

Μπορεί η Ολλανδία να μπλοκάρει τη συμφωνία ΕΕ – Ουκρανίας;
epa05387094 Dutch Prime Minister Mark Rutte speaks to reportes in The Hague, The Netherlands, 24 June 2016, after Britain voted to leave the European Union. Media reports on early 24 June indicated that 51.9 per cent voted in favour of leaving the EU while 48.1 per cent voted for remaining in. The United Kingdom on 01 January 1973 had joined the European Economic Community (EEC), the predecessing organization of the European Union. EPA/BART MAAT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά το απορριπτικό δημοψήφισμα στη χώρα, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε σήμερα πως η κυβέρνησή του ενδέχεται να χρειασθεί να καταθέσει την προσεχή Δευτέρα το νομοσχέδιο για την ανάκληση της στήριξης που προσφέρει η χώρα του στη συνθήκη ΕΕ-Ουκρανίας.

Ο Ρούτε πρόσθεσε πως η απόρριψη της συνθήκης θα ήταν λάθος και θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάβρωση της ευρωπαϊκής ενότητας, όμως τόνισε πως εάν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες που θα καταβάλλει το Σαββατοκύριακο για να υπάρξει έστω και την ύστατη στιγμή μια πολιτική στήριξη στη θέση του υπέρ της συνθήκης, τότε δεν θα έχει άλλη εναλλακτική από το να καταθέσει το νομοσχέδιο αυτό.

Τον περασμένο Απρίλιο οι Ολλανδοί ψηφοφόροι είχαν απορρίψει την συνθήκη στο σχετικό δημοψήφισμα.