Μπορείτε να πεθάνετε αν πίνετε μη παστεριωμένο γάλα;

Μπορείτε να πεθάνετε αν πίνετε μη παστεριωμένο γάλα;

Ένα περιστατικό θανάτου από λιστερίωση έχει ήδη σημειωθεί. 

Το να πίνετε ωμό γάλα (μη παστεριωμένο δηλαδή) δεν είναι μόνο μια κακή ιδέα, είναι μια δυνητικά θανατηφόρα.

Δύο περιπτώσεις λιστερίωσης έχουν συνδεθεί με ένα αγρόκτημα γαλακτοπαραγωγής που προμηθεύουν ωμό γάλακτος σε όλη τη χώρα, όπως αναφέρει η Associated Press. Ένα από τα δύο θύματα, μάλιστα, πέθανε εξαιτίας της νόσου.

Το αγρόκτημα γαλακτοπαραγωγής, που ονομάζεται Το Βιολογικό Αγρόκτημα του Μίλερ (Miller’s Organic Farm), βρίσκεται στο Lancaster County και σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν έχει άδεια λειτουργίας ούτε είναι πιστοποιημένο απ’ το Υπουργείο Γεωργίας της Πενσυλβανίας, δεδομένου ότι δεν πωλούν τα προϊόντα μέσω των παραδοσιακών διαύλων λιανικής πώλησης. Αντ ‘αυτού, η εταιρεία πουλά το μη παστεριωμένο γάλα της μέσα απ’ την ομάδα των μελών της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αγροκτήματος, η αποστολή όλων των προϊόντων γίνεται μέσω της FedEx χρησιμοποιώντας μονωμένη συσκευασία και πακέτα με πάγο.

Η λιστερίωση συνήθως δεν είναι θανατηφόρα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Τα τυπικά συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό και πόνους των μυών και μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά.

Η εταιρεία δεν έχει προβεί ακόμα σε σχόλια.

Πηγή: fortune.com