Μπόρις Τζόνσον: «Αντίο» με μηνύματα ενότητας στην τελευταία του ομιλία ως πρωθυπουργός

Μπόρις Τζόνσον: «Αντίο» με μηνύματα ενότητας στην τελευταία του ομιλία ως πρωθυπουργός
epa10163096 Outgoing British Prime Minister Boris Johnson makes a farewell speech at Downing Street, London, Britain, 06 September 2022. Boris Johnson will formally relinquish his role to Queen Elizabeth at Balmoral before the new Prime Minister is appointed. EPA/NEIL HALL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Μπόρις Τζόνσον πρόσφερε την «ένθερμη υποστήριξή» του στη διάδοχό του Λιζ Τρας.

Την «ένθερμη υποστήριξή» του προς την διάδοχό του Λιζ Τρας εξέφρασε ο Μπόρις Τζόνσον κατά την τελευταία του ομιλία ως πρωθυπουργός της Βρετανίας.

«Θα προσφέρω στην κυβέρνηση αυτή την πιο ισχυρή υποστήριξή μου», δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ, προτού μεταβεί στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας για να υποβάλει επισήμως την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ.

«Θα στηρίξω την Λιζ Τρας και την κυβέρνησή της σε κάθε της βήμα», σημείωσε ο Τζόνσον.

Ο Τζόνσον δήλωσε επίσης ότι η διάδοχός του, η Λιζ Τρας, θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τους πολίτες να αντεπεξέλθουν στις ραγδαία αυξανόμενες τιμές της ενέργειας.

«Και γνωρίζω ότι η Λιζ Τρας και αυτή η συμπονετική Συντηρητική κυβέρνηση θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να οδηγήσουμε τους πολίτες στην έξοδο από αυτή την κρίση και αυτή η χώρα θα το αντέξει και θα κερδίσουμε», συνέχισε.

«Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για την οικονομία. Αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος για τις οικογένειες σε όλη τη χώρα. Μπορούμε να το ξεπεράσουμε και θα το κάνουμε, θα βγούμε από αυτό πιο δυνατοί», κατέληξε.