Brown Hotels και BCA College ενώνουν δυνάμεις για την στελέχωση της τουριστικής αγοράς

Brown Hotels και BCA College ενώνουν δυνάμεις για την στελέχωση της τουριστικής αγοράς
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Ο πρώτος κύκλος σπουδών θα διαρκέσει από 21/10 έως 11/4 και θα περιλαμβάνει 6 μαθήματα και πρακτική άσκηση.

Μια πολύ σημαντική συνεργασία που θα αναβαθμίσει το εγχώριο τουριστικό προϊόν και θα βάλει την Ελλάδα ψηλά στη λίστα με τις χώρες που προσφέρουν εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα σε ανθρώπους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο της φιλοξενίας, ανακοίνωσαν ο ξενοδοχειακός όμιλος Brown Hotels και το BCA College.

Λαμβάνοντας υπόψη τον κρίσιμο ρόλο που παίζει η εμπειρία του ταξιδιώτη, αλλά και την ταχύτητα με την οποία καλπάζει ο ανταγωνισμός, οι δύο όμιλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να εκπαιδεύσουν τη νέα γενιά επαγγελματιών πάνω στην παροχή υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακών υπηρεσιών.

«Είναι πολύ σημαντικό το ανθρώπινο κεφάλαιο για εμάς ώστε να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο τη θέση μας στην ελληνική αγορά. Η Ελλάδα μας αγκάλιασε από όταν δραστηριοποιηθήκαμε το 2018. Φέτος θα προσθέσουμε 7 νέα ξενοδοχεία στο portfolio μας ως εταιρεία διαχείρισης κάτι που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους. Οι καιροί έχουν αλλάξει, όπως έχουν αλλάξει και οι απαιτήσεις των ταξιδιωτών. Δεν είναι απλά το πώς κάνεις check in – check out, το πώς ετοιμάζεις ένα καθαρό δωμάτιο ή το τέλειο πρωινό. Αυτά από μόνα τους δεν είναι αρκετά» ανέφερε ο Leon Avigad, Ιδρυτής των Brown Hotels, προσθέτοντας πως η τουριστική βιομηχανία έχει γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστική όταν σε καθημερινή βάση διάφορες επιχειρήσεις αξιοποιούν εργαλεία όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το ChatGPT, το business intelligence ή και social media, όπως το TikTok και το Instagram για να προσελκύσουν πελάτες.

«Αν δεν εκπαιδεύσουμε τους νέους και δεν τους κάνουμε να υιοθετήσουν μια καινούρια προσέγγιση, οι πωλήσεις και το engagement θα εξαρτώνται μονάχα από το χαμόγελο και τη γοητεία μας».

Εξαίροντας τη σημασία της ελληνικής αγοράς για τον Όμιλο Brown Hotels, ο κ. Avigad υπενθύμισε πως το 25% του ΑΕΠ προέρχεται από τον τουρισμό, τόνισε πως υπάρχουν πολύ καλές υποδομές και πως το brand Ελλάδα είναι value for money, αλλά και πως η χώρα μας απέχει με δίωρης διάρκειας πτήσεις από σχεδόν όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά hubs, γεγονός που της δίνει ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα.

«Γενικά είμαι της λογικής αργά και σταθερά βήματα. Θα μας πάρει λίγο χρόνο, αλλά θα έχουμε στο άμεσο μέλλον εκατοντάδες σπουδαστές που θα επιλέγουν την Ελλάδα για τις σπουδές τους πάνω στον τουρισμό. Μέρος της εκπαίδευσης μας γίνεται μέσω του tik tok σκεπτόμενοι το τώρα, διότι τα βιβλία και τα μαθήματα στο διαδίκτυο είναι πια παρωχημένα» κατέληξε.

Για ένα εγχείρημα μακροπρόθεσμου χαρακτήρα με διεθνείς προεκτάσεις έκανε λόγο ο Χάρης Δασκαλάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του BCA College. Αναφερόμενος στον Όμιλο Brown Hotels τόνισε πως αυτό που εκτίμησε από τη διοίκηση της γνωστής ξενοδοχειακής αλυσίδας ήταν η νοοτροπία να παίρνουν ρίσκα σε δύσκολες χρονικές συγκυρίες αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες που θα προκύψουν.

«Οι άνθρωποι αυτοί επένδυσαν στις πιο κεντρικές περιοχές μέσα στην κρίση, όταν όλοι οι υπόλοιποι πηδούσαν από το πλοίο, και αναβάθμισαν σημαντικά την πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα. Σε ότι αφορά το πρόγραμμα, ξεκινάμε με ένα diploma hotel and resorts operations management, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Στοχεύουμε σε νέα curricula στον κλάδο του τουρισμού φέρνοντας μαθητές από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια μακροχρόνια συνεργασία, μέσα από την οποία σε ένα έτος ο σπουδαστής θα παίρνει μια γεύση του κλάδου και στη συνέχεια θα πραγματοποιείται η απορρόφηση του από την Brown Hotels».

Επισήμως το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινά τον Οκτώβριο του 2024 και θα διανθίζεται διαρκώς με νέα ύλη ώστε να επιτευχθεί το όραμα για διεθνή εκπαίδευση. Ο πρώτος κύκλος σπουδών θα διαρκέσει από 21/10 έως 11/4 και θα περιλαμβάνει 6 μαθήματα και πρακτική άσκηση.

Το Diploma περιέχει, ενότητες που αφορούν τα Τρόφιμα, τα Ποτά, την Επικοινωνία, τα Λογιστικά και τα Οικονομικά, αλλά και τη Διαχείριση Κρίσεων, συγκροτώντας έτσι μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: