Fink (BlackRock): Εφικτό το Ether ETF. Δημιουργούμε μια crypto-αγορά με περισσότερη ρευστότητα

Fink (BlackRock): Εφικτό το Ether ETF. Δημιουργούμε μια crypto-αγορά με περισσότερη ρευστότητα
Photo:
Ο CEO της BlackRock, Larry  Fink,  λέει ότι ένα Ether ETF είναι εφικτό, παρότι το ETH είναι τίτλος

Καθησυχαστικός είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock, Larry  Fink,  σε ό,τι αφορά το γεγονός πως οι αμερικανικές κεφαλαιαγορές ταξινομούν το εγγενές token του Ethereum, το Ether, ως τίτλο.

Όπως δήλωσε, είναι εφικτό να υπάρξει Ether ETF, παρότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ το κατατάσσει στα securities – κάτι που εντείνει τον ρυθμιστικό έλεγχο γύρω από το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο.

Ερωτηθείς από το Fox Business εάν η BlackRock θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ένα ETF με υποκείμενο στοιχείο το Ether του Ethereum, απάντησε: «Νομίζω ότι ναι». 

H SEC φέρεται να εξετάζει το ερώτημα εάν ο Ether είναι τίτλος. Αλλά η αυτοπεποίθηση του Fink είναι μια εντυπωσιακή νότα αισιοδοξίας.

Σημειώνεται πως οκτώ δυνητικοί εκδότες, συμπεριλαμβανομένης της BlackRock, έχουν υποβάλει αιτήσεις στη SEC για να φέρουν στην αγορά ένα spot Ether ETF. Η τελική απόφαση από τη ρυθμιστική αρχή αναμένεται τον Μάιο, με ειδικούς του κλάδου να προβλέπουν ότι οι αιτήσεις δεν θα εγκριθούν, ανεξάρτητα από το ποια είναι η φύση του Ether σύμφωνα με τη SEC.

Bitcoin

Στο μεταξύ, η BlackRock είναι ένας από τους 11 εκδότες spot bitcoin ETFs. Το iShares Bitcoin Fund (IBIT) της BlackRock είναι μακράν το πιο επιτυχημένο spot bitcoin fund αφού συγκέντρωσε περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία μετά από μόλις 2 1/2 μήνες. Το IBIT είναι το «το ταχύτερα αναπτυσσόμενο ETF στην ιστορία των ETF» δήλωσε ο Fink στο Fox Business.

«Κοιτάξτε, είμαι πολύ θετικός για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του bitcoin» είπε. «Δημιουργούμε μια αγορά που θα έχει περισσότερη ρευστότητα, περισσότερη διαφάνεια, και εκπλήσσομαι ευχάριστα και δεν το είχα προβλέψει νωρίτερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: