Bundesliga: Συνεχίζεται η αναζήτηση επενδυτών για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με «ορίζοντα» το 1 δισ. ευρώ

Bundesliga: Συνεχίζεται η αναζήτηση επενδυτών για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με «ορίζοντα» το 1 δισ. ευρώ
firo: 08.10.2022, football, soccer, 1st league, 1st federal league, season 2022/2023, BVB Borussia Dortmund - FC Bayern Munich Muenchen 2:2 depositors, feature, general, background, Signal Iduna Park, mood lighting, sunset (Photo by Sebastian El-Saqqa / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Μια κίνηση που θα βοηθήσει στην αύξηση των εσόδων και στη μείωση του χάσματος εσόδων με την Premier League της Βρετανίας.

Οι κορυφαίοι επαγγελματικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Γερμανίας ψήφισαν υπέρ μιας πιθανής πώλησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων, μια κίνηση που θα βοηθήσει στην αύξηση των εσόδων και στη μείωση του χάσματος εσόδων με την Premier League της Βρετανίας, ανέφερε τη Δευτέρα το Bloomberg.

Σημειώνεται πως το γερμανικό ποδόσφαιρο αποτελεί μια από τις λίγες εξαιρέσεις στην Ευρώπη που θέτει εμπόδια στις ξένες επενδύσεις, με τους συλλόγους του να προστατεύονται από πλήρεις εξαγορές και τους μικρότερους συλλόγους να αποκρούουν επανειλημμένα προηγούμενες προσπάθειες να συμφωνήσουν για επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων.

Τουλάχιστον 24 ομάδες της Deutsche Fussball Liga (DFL) ψήφισαν να συνεχίσουν να διερευνούν μια πιθανή συμφωνία με ιδιωτικές εταιρείες επενδύσεων, δήλωσαν άτομα με γνώση του θέματος, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές.

Εκπρόσωπος της DFL δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια.

Εταιρείες εξαγορών, συμπεριλαμβανομένων των Blackstone, EQT και CVC Capital, επιθυμούν να θέσουν προσφορές για μειοψηφικό μερίδιο σε ένα σχήμα που κατέχει τα δικαιώματα μετάδοσης των κορυφαίων ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της Γερμανίας, μετέδωσε τον Νοέμβριο το Bloomberg.

Η DFL ζητά προσφορές ύψους έως και 1 δισ. ευρώ για μερίδιο έως και 8%.

Οι προσφορές που θα κατατεθού πρέπει να προέρχονται από δυτικά κράτη, σύμφωνα με το έγγραφο, πράγμα που σημαίνει ότι θα αποκλείονται οι πλούσιοι σε μετρητά επενδυτές από τη Μέση Ανατολή ή την Κίνα.

Η DFL διατηρεί επίσης το δικαίωμα να αποκλείσει μνηστήρες που έχουν μερίδιο άνω του 10% σε αντίπαλο πρωτάθλημα, όπως προκύπτει από το έγγραφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com