«Cabinet of Curiosities»: Design και τέχνη συναντιούνται σε φωτογραφικό άλμπουμ του Μάσιμο Λίστρι

«Cabinet of Curiosities»: Design και τέχνη συναντιούνται σε φωτογραφικό άλμπουμ του Μάσιμο Λίστρι
Photo: pixabay.com
O διάσημος Ιταλός φωτογράφος Μάσιμο Λίστρι  αιχμαλωτίζει με τον φακό του κάποιες από τις πιο φανταστικές και παράξενες συλλογές που δημιούργησαν συλλέκτες στο διάβα της ιστορίας.

Σε περισσότερες από 350 σελίδες, ο διάσημος Ιταλός φωτογράφος Μάσιμο Λίστρι  αιχμαλωτίζει με τον φακό του κάποιες από τις πιο φανταστικές και παράξενες συλλογές που δημιούργησαν συλλέκτες στο διάβα της ιστορίας.

Το άλμπουμ «Cabinet of Curiosities», το οποίο παρουσίασαν οι εκδόσεις TASCHEN, απαθανατίζει αναρίθμητα έργα τέχνης, από την Αναγέννηση έως σήμερα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

The new book of Massimo Listri, Cabinet of Curiosities #cabinetofcuriosities #taschen #massimolistri #photography #largeformatphotography #books #photobook

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Massimo Listri (@massimo_listri_official) στις

Από απολιθώματα και ανασκαμμένους κοραλλιογενείς σχηματισμούς έως άριστα διατηρημένα έργα γλυπτικής, ο Μάσιμο Λίστρι αποτυπώνει στις φωτογραφίες του θησαυρούς της φυσικής ιστορίας, της τέχνης, της αστρολογίας, της βιολογίας, του design.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ κάποιες από αυτές τις εκκεντρικές συλλογές ήταν ιδιοκτησία εστεμμένων ή ευγενών, όπως ο Μέγας Δούκας Φραντσέσκο Α’ των Μεδίκων, ο αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Ροδόλφος Β’ και ο Αρχιδούκας Φερδινάνδος Β’ των Αψβούργων.

Ο Μάσιμο Λίστρι ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος πολύ νωρίς και το 1981, μαζί με τον εκδότη Φράνκο Μαρία Ρίτσι και τον Βιτόριο Σγκάρμπι, ίδρυσε το περιοδικό αναφοράς για τέχνη «FMR». Επί 20 χρόνια, παρουσίαζε στο περιοδικό τα διάσημα φωτογραφικά δοκίμιά του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Working on a new project at Villa Albani-Torlonia in Rome

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Massimo Listri (@massimo_listri_official) στις

Επιπλέον, έχει εκδώσει περισσότερα από 70 βιβλία με τους πιο ονομαστούς εκδότες και των δύο πλευρών του Ατλαντικού: Παλάτια της Ρώμης, Βίλες της Τοσκάνης, Βερσαλίες, Αλάμπρα, μεταξύ άλλων.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ, στην Ελλάδα έκθεση φωτογραφιών του Μάσιμο Λίστρι φιλοξενήθηκε το 2014 στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, όπου παρουσιάστηκε μια επιλογή φωτογραφιών του (μπαρόκ παλάτια, νεοκλασικούς εσωτερικούς χώρους, αναγεννησιακές βιβλιοθήκες).