Catalyst of Change: Η πρόκληση του αύριο για τους CEOs

Catalyst of Change: Η πρόκληση του αύριο για τους CEOs

Ο ηγέτης της σύγχρονης επιχείρησης δεν καλείται να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αλλά να αφουγκραστεί έγκαιρα τα νέα δεδομένα και να οδηγήσει την αλλαγή.

της Ρεβέκκας Πιτσίκα

Ρεβέκκα Πιτσίκα, Πρόεδρος & CEO της PfB Group
Ρεβέκκα Πιτσίκα, Πρόεδρος & CEO της PfB Group

Οι αλλαγές που συντελούνται καθημερινά στην οικονομία και στο χώρο των επιχειρήσεων επηρεάζουν, όπως ήταν αναμενόμενο, και τον ρόλο του CEO. Ο ηγέτης της σύγχρονης επιχείρησης δεν καλείται να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αλλά να αφουγκραστεί έγκαιρα τα νέα δεδομένα και να οδηγήσει την αλλαγή. Να καινοτομήσει, να βρει τρόπους να δημιουργήσει εμπειρία για τον πελάτη, αλλά και εμπειρία για τον εργαζόμενο.

Στην πραγματικότητα, η καινοτομία και η ηγεσία ήταν και θα είναι πάντα έννοιες στενά συνδεδεμένες. Όμως στην εποχή που διανύουμε, στην εποχή της ψηφιακής μετάβασης, της ταχύτερης τεχνολογικά εξέλιξης, η ευέλικτη επιχειρηματική καινοτομία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη κάθε οργανισμού και ζωτικό κομμάτι της στρατηγικής του.

Σχεδόν, δέκα χρόνια μετά τη μεγάλη ύφεση, βλέπουμε διεθνώς οικονομική ανάκαμψη, αν και με βραδύτερους ρυθμούς, από ότι είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. Η κατάσταση αυτή κάνει τους ηγέτες των επιχειρήσεων, να αισιοδοξούν για την παγκόσμια ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, δεν τους επιτρέπει όμως να εφησυχάζουν. Πλέον, πρέπει να ξοδεύουν πολύ περισσότερο χρόνο για να σκέφτονται πώς θα διασφαλίσουν ότι οι επενδύσεις τους γίνονται στη σωστή βάση –  επανεπένδυση στην επιχείρηση, συνεχή καινοτομία σε κάθε κύτταρο του οργανισμού,  επέκταση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών κλπ

Επιπλέον, η αυτοματοποίηση που ήδη συντελείται σε συνδυασμό με τους μεγάλους όγκους δεδομένων, επηρεάζει σταδιακά το εργατικό δυναμικό, τα επαγγέλματα, την αγορά εργασίας και βέβαια, τον ίδιο τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Αυτό σημαίνει ότι μόνο οι επιχειρήσεις που θα έχουν προετοιμάσει τους εργαζομένους, τις δομές και την κουλτούρα τους, θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη νέα πρόκληση.

Έτσι, στην ουσία πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου με καθημερινές προκλήσεις, ταχύτητα και απαιτήσεις. Για όλους  – και κυρίως για τον ηγέτη της επιχείρησης, που πλέον, δεν φτάνει να δρα μόνο επιχειρησιακά – οφείλει να είναι πολυδιάστατος, να ενημερώνεται συνέχεια, να είναι μπροστά από την εποχή του. Να διαθέτει γνώσεις οργανωτικές εμπορικές, τεχνολογικές. Να γνωρίζει τι συμβαίνει σε κάθε τομέα της επιχείρησης, που διοικεί. Να συναντά πελάτες, εργαζόμενους, μετόχους, να αφιερώνει χρόνο σε πανεπιστημιουπόλεις για να γνωρίσει τις νέες γενιές εργαζομένων – γενιές με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τις προηγούμενες.

Μόνο έτσι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο του.

Μέσα όμως σε όλες αυτές τις ανατροπές, υπάρχει και κάτι που παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο, σε ότι αφορά το ρόλο του CEO: η προσήλωση στις βασικές αξίες του οργανισμού και η δημιουργία ισχυρής εταιρικής κουλτούρας.

Αναλλοίωτες όμως για έναν ηγέτη παραμένουν και οι συγκεκριμένες δεξιότητες: ακεραιότητα και στρατηγική σκέψη. Κάθε ηγέτης πρέπει να έχει οπαδούς και συμμάχους – και για να τους αποκτήσει, πρέπει να τον εμπιστευτούν. Ένας τίτλος στην πόρτα του γραφείου του, δεν αρκεί -πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη αυτών που τον ακολουθούν, να λειτουργεί ως παράδειγμα προς μίμηση, με ακεραιότητα, αυτοπειθαρχία, εσωτερική πίστη.

Με αποφάσεις που να αποδεικνύουν εντιμότητα και ειλικρίνεια σε κάθε πτυχή της ζωής του. Γιατί η εταιρική κουλτούρα κτίζεται και διασφαλίζεται από τον ίδιο και μόνο, την καρδιά αλλά και την εικόνα της εταιρείας.