CBS: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν επιθέσεις κατά ιρανικών στόχων σε Ιράκ και Συρία

CBS: Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν επιθέσεις κατά ιρανικών στόχων σε Ιράκ και Συρία
This handout picture released by the Israeli army on November 16, 2023, shows Israeli forces of the 188 brigade and Shayetet 13 at Gaza harbor during a military operation in the northern Gaza Strip amid continuing battles between Israel and the Palestinian militant group Hamas. (Photo by Israeli Army / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / ISRAELI ARMY " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Photo: AFP
Μετά την επίθεση που σκότωσε τρία μέλη των αμερικανικών υπηρεσιών στη βάση Tower 22.

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι έχουν εγκριθεί τα σχέδια για μια σειρά από στρατιωτικά πλήγματα σε διάστημα μερικών ημερών εναντίον στόχων -μεταξύ των οποίων ιρανικό προσωπικό και εγκαταστάσεις- εντός του Ιράκ και της Συρίας, μετέδωσε την Πέμπτη το CBS News.

Τα πλήγματα θα έρθουν ως απάντηση στις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες που στοχεύουν τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος την Κυριακή που σκότωσε τρία μέλη των αμερικανικών υπηρεσιών στη βάση Tower 22 μέσα στην Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καιρός θα είναι σημαντικός παράγοντας για το χρονοδιάγραμμα των χτυπημάτων, δήλωσαν οι αξιωματούχοι στο CBS News, καθώς οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν χτυπήματα σε κακές καιρικές συνθήκες, αλλά προτιμούν να έχουν καλύτερη ορατότητα των επιλεγμένων στόχων ως δικλείδα ασφαλείας για να μην χτυπήσουν κατά λάθος αμάχους που μπορεί να περιπλανηθούν στην περιοχή την τελευταία στιγμή.

Δεν έχουν σημειωθεί νέες επιθέσεις εναντίον θέσεων των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή αφότου η υποστηριζόμενη από το Ιράν πολιτοφυλακή Καταΐμπ Χεζμπολάχ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αναστέλλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων.

Δεν υπήρξε καμία ένδειξη από Αμερικανούς αξιωματούχους ότι η αναστολή που δήλωσε η ομάδα καθυστερεί τα αντίποινα του αμερικανικού στρατού.

Μια σειρά από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν στη Μέση Ανατολή έχουν εντείνει τις επιθέσεις εναντίον οντοτήτων που συνδέονται με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: