CEO Initiative 2020: Πώς τρεις επιχειρηματικοί ηγέτες προσάρμοσαν το δυναμικό τους στα νέα δεδομένα

CEO Initiative 2020: Πώς τρεις επιχειρηματικοί ηγέτες προσάρμοσαν το δυναμικό τους στα νέα δεδομένα
Οι Πέγκυ Αντωνάκου, Αφροδίτη Παναγιωτάκου και Αριστοτέλης Παντελιάδης καταθέτουν τα δικά τους, πραγματικά case studies.

Πώς, εν μέσω πανδημίας, οι επιχειρηματικοί ηγέτες διατήρησαν το εργατικό δυναμικό τους εστιασμένο και με κίνητρο; Πώς προσάρμοσαν τα workflows, με ποιον τρόπο προώθησαν τον μετασχηματισμό της επιχείρησής τους παρά τις συνέπειες της πανδημίας και πώς φαντάζονται την επόμενη μέρα; Οι Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια, Google NA Eυρώπης, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού, Ίδρυμα Ωνάση και Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, METRO κατέθεσαν τις δικές τους εμπειρίες στην Mαρία Ακριβού, Senior Editor Fortune Greece.

Ανοίγοντας τη συζήτηση, η κα Αντωνάκου υποστήριξε ότι η τηλεργασία μπήκε καλώς στη ζωή μας. «Μας έδωσε την ευκαιρία να μένουμε παραγωγικοί, ασφαλείς και υγιείς», δήλωσε, και τόνισε ότι η Google έκλεισε πολύ νωρίς τα γραφεία της για να προστατέψει τους εργαζομένους της. Καταθέτοντας τη δική της εμπειρία, τόνισε ότι η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας δεν έχει να κάνει μόνο με την ίδια την τεχνολογία, αλλά και με την ηγεσία. «Από την ηγεσία εξαρτάται το κατά πόσο θα αξιοποιηθεί η τεχνολογία για το καλό της επιχείρησης και το κοινό καλό», ανέφερε.

Παίρνοντας, έπειτα, τον λόγο, η κα Παναγιωτάκου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πόσο  απουσία του πολιτισμού από την καθημερινότητα των πολλών έχει σημαντικές επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή. «Ο πολιτισμός στην ουσία του είναι οι άνθρωποι που τον παράγουν και τον δημιουργούν. Και οι άνθρωποι αυτοί είναι επαγγελματίες, δεν είναι χομπίστες», είπε μιλώντας για το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση που διαμορφώθηκε φέτος. «Ως Στέγη, κινούμαστε προς μια υβριδική μορφή θεάματος που να μπορεί κάποιος να απολαύσει επί της οθόνης και μην είναι ένα κακέκτυπο της εμπειρίας του θεάτρου», είπε όσον αφορά το πώς χειρίστηκε την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση.

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Παντελιάδης υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι στο πρώτο lockdown «υπήρξε ένας νέος Αρμαγεδδώνας»: «Πολλή πίεση, πολύ άγχος στα καταστήματα, δεν ξέραμε και φοβόμασταν πάρα πολύ. Άλλαξε η συμπεριφορά των καταναλωτών, και έπρεπε να ικανοποιήσουμε τους καταναλωτές διασφαλίζοντας παράλληλα τους εργαζομένους μας». Όπως παραδέχτηκε, στην Ελλάδα ο καταναλωτής δεν είχε τον ίδιο πανικό που είχε στη Δυτική Ευρώπη και «γι’ αυτό στην Ελλάδα δεν είδαμε άδεια ράφια». Καταλήγοντας, παραδέχτηκε ότι σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις ο κόσμος περιμένει από τις επιχειρήσεις να βγουν μπροστά. «Είναι υποχρέωση των επιχειρήσεων να προσπαθούν να λύσουν τα φλέγοντα κοινωνικά προβλήματα».

Δείτε το βίντεο: