CEO Initiative 2023: Τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας στο value chain της τεχνητής νοημοσύνης

Από αριστερά προς δεξιά: Γιάννα Ανδρονοπούλου, CEO Microsoft, Ελλάδα, Κύπρος & Μάλτα, Ντένια Κανελλοπούλου, Innovation Director AI Division “Demokritos”, Vincent C. Müller, Humboldt Professor, Philosophy and Ethics of AI Director, Τάσος Ζάχος, Editor In Chief, Fortune Greece
Οι ειδικοί για την τεχνητή νοημοσύνη υποστηρίζουν πως είναι σημαντικό να μην έχουμε τεχνοφοβία.

Στους τρόπους με τους οποίους τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης μπορούν βοηθήσουν στον εργασιακό χώρο και στην αύξηση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων εστίασε πάνελ στο CEO Initiative 2023.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Τάσος Ζάχος, Editor In Chief του Fortune Greece και συμμετείχαν οι Γιάννα Ανδρονοπούλου, CEO Microsoft σε Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα, η Ντένια Κανελλοπούλου, Innovation Director AI Division στο “Demokritos”, ο Vincent C. Müller, Humboldt Professor, Philosophy and Ethics of AI Director και ο Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, CEO της Accenture Greece.

Ο κ. Σαμπατακάκης  είπε πως η AI μπορεί να μας βοηθήσει στην παραγωγικότητα της εργασίας και μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας στο ελληνικό ΑΕΠ μέσα σε ορίζονται 15ετίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως με τα data center που λειτουργούν ήδη στη χώρα μας, η Ελλάδα μπορεί να έχει πλεονεκτήματα στην αλυσίδας αξίας που ξεκινά από τα data και καταλήγει στην AI. Όπως είπε «έχει γίνει το πρώτο βήμα».

Σημείωσε πως είναι σημαντικό να μην έχουμε τεχνοφοβία λέγοντας ότι «πρέπει να πρωτοστατήσουμε στον κλάδο» ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ΑΙ στην Ελλάδα.

Λαμβάνοντας τον λόγο, η Γιάννα Ανδρονοπούλου είπε πως η ΑΙ δημιουργεί νέα δεδομένα στην εργασία και για την παραγωγικότητα. Οι εργαζόμενοι εστιάζουν στο τι είναι πραγματικό σημαντικό και όχι σε περισσότερο γραφειοκρατικές διαδικασίες, σημείωσε.

Από αριστερά προς δεξιά: Γιάννα Ανδρονοπούλου, CEO Microsoft, Ελλάδα, Κύπρος & Μάλτα, Ντένια Κανελλοπούλου, Innovation Director AI Division “Demokritos”, Vincent C. Müller, Humboldt Professor, Philosophy and Ethics of AI Director, Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης (οθόνη), CEO, Accenture Greece, Τάσος Ζάχος, Editor In Chief, Fortune Greece

Πρόσθεσε πως η αυτοματοποίηση είναι λέξη-κλειδί καθώς αλλάζει τον τρόπο εργασίας, απαλλάσσοντας μας από χρονοβόρες εργασίες ή εργασίες χωρίς ενδιαφέρον.

Η κ. Ανδρονοπούλου είπε η AI συνιστά μια νέα βιομηχανική επανάσταση που δημιουργεί νέα επαγγέλματα.

Από την πλευρά της, η κ. Κανελλοπούλου ανέφερε πως «Έχουμε αναπτύξει συνεργασίες για νέα τεχνολογικά προϊόντα, για θέματα λύσεων, εκπαίδευσης και σχεδιασμού της AI.

Όλο αυτό τροφοδοτεί τη στοχευμένη έρευνα, που δίνει λύσεις στα θέματα της τεχνητής νοημοσύνης».

Σχολιάζοντας τα ηθικά ερωτήματα που εγγείρονται για την AI, ο κ. Müller υποστήριξε πως δεν καταλαβαίνουμε καλά τις αλλαγές, όπως με τα αυτοκίνητα και το πως έγιναν οι πόλεις ή με τα smartphones και την επίδραση που είχαν στους νέους.

Επιπλέον, υποστήριξε «πιστεύω πως η AI θα κάνει πολύ ωραία πράγματα

Στην Ελλάδα είμαστε σε καλό σημείο, υπάρχει πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό και βλέπω περιθώριο βελτίωσης στην οργάνωση. H AI θα βοηθήσει σε αυτά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: