CEO Initiative: Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 26 Νοεμβρίου στη Μεγάλη Βρετανία

CEO Initiative: Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 26 Νοεμβρίου στη Μεγάλη Βρετανία
Fortune Greece και Tsomokos φέρνουν στο ίδιο τραπέζι τους επικεφαλής των μεγαλύτερων εταιρειών στη χώρα, μαζί με ηγέτες κοινωφελών ιδρυμάτων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών, με διεθνείς influencers και κορυφαίους θεσμικούς εκπροσώπους από την Πολιτεία.  

Το Fortune Greece διοργανώνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με συνεργάτη την εταιρεία επικοινωνίας TSOMOKOS, το CEO Initiative Forum.

Είναι μια πρωτοβουλία του Fortune διεθνώς, που καλεί τον ιδιωτικό τομέα σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στον 21ο αιώνα, εξετάζοντας τους τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις μετασχηματίζουν την εταιρική τους κουλτούρα και καλύπτουν, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες με ισχυρό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα, τις ανάγκες της κοινωνίας, κάτι που οι κυβερνήσεις από μόνες τους αδυνατούν να πράξουν.

Φέρνοντας μαζί επιχειρηματίες και ηγέτες κοινωφελών ιδρυμάτων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών, με διεθνείς influencers και κορυφαίους θεσμικούς εκπροσώπους από την Πολιτεία, το Forum επικεντρώνεται στο πώς ο ιδιωτικός τομέας θα αποτελέσει κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία ενός βιώσιμου και πιο δίκαιου κόσμου, χωρίς αποκλεισμούς.

Το Forum τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, με υποστηρικτές την Ένωση Ελλήνων Επιχειρηματιών (EENE) και το Entrepreneurs Organization (E.O. Greece) και οι βασικοί άξονες είναι οι ακόλουθοι:

  • Energy and Climate Change
  • Business as a Platform for Change
  • Building a Planet-First Company
  • Economy that works for everyone
  • Technology as a Tool to Empower/Humanizing Tech
  • Re-inventing Health and Well being
  • Developing and Training the Workforce
  • Creating a diverse Workplace Culture
  • CEO Initiative Focus Areas/Workshops

Την ώρα που η κλιματική αλλαγή, η παγκόσμια κρίση θεσμών και αξιών, οι μεταναστευτικές ροές,  το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η έκρηξη των social  media, οι θεαματικές εξελίξεις στην τεχνολογία και η Δ’ Βιομηχανική Επανάσταση επιβάλλουν νέα πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης, οι επιχειρήσεις μετασχηματίζονται  και παίζουν ηγετικό ρόλο, αναλαμβάνοντας ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης απέναντι στην κοινωνία. Όχι μόνο επειδή μπορούν, αλλά επειδή αυτό περιμένει και η κοινωνία από τις επιχειρήσεις.

Στρατηγικοί partners του Fortune Greece στο CEO Initiative είναι, μεταξύ άλλων, οι εταιρείες  ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, CHIPITA, COCA COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ, LAMDA DEVELOPMENT, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ.

Την πρωτοβουλία στηρίζει το Κοινωφελές ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ και, παράλληλα, συμμετέχουν ως members νέοι και δυναμικοί επιχειρηματίες, οι οποίοι που είναι αποφασισμένοι να συμβάλλουν έμπρακτα στη δέσμευση του νέου εταιρικού σκοπού που επιβάλλει ο 21ος αιώνας.

Στο link που ακολουθεί και θα ανανεώνεται διαρκώς, μπορείτε να ενημερωθείτε για τους τρόπους συμμετοχής, τους partners, τους ομιλητές και τον τρόπο που θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα του CEO Initiative Forum.

https://www.fortunegreece.com/fortune-greece-live-media/the-fortune-greece-ceo-initiative/