26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

HOTEL GRANDE BRETAGNE

The FORTUNE GREECE CEO Initiative

About

Business as a platform for change

Το FORTUNE GREECE CEO Initiative είναι ένα φόρουμ για εταιρικούς ηγέτες οι οποίοι έχουν δεσμευτεί στην αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων στο πλαίσιο της κεντρικής επιχειρηματικής τους στρατηγικής.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το Fortune στην Αμερική, μετά από μια ιστορική συνάντηση 100 CEOs με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, τον Δεκέμβριο του 2016. Βασίζεται δε στην πεποίθηση ότι η ένταξη ενός ευρύτερου σκοπού στην εταιρική στρατηγική μιας επιχείρησης αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για την προσέλκυση και την κινητοποίηση ταλαντούχων εργαζομένων, την εμβάθυνση των δεσμών με τους καταναλωτές, τη σταθεροποίηση της εταιρικής φήμης σε μια εποχή φθίνουσας εμπιστοσύνης και τη διατήρηση μιας βιώσιμης κοινωνίας σε μια περίοδο πολιτικού αναβρασμού.

Η πρόκληση του 21ου αιώνα: Η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου

Ζούμε σε μια εποχή όπου όλα αλλάζουν ραγδαία. Η ψηφιακή μετάβαση αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Η εργασία, η πληροφορία και το χρήμα κινούνται άμεσα, σχεδόν ανέξοδα, με απίστευτη ταχύτητα. Δεν υπάρχουν σταθερές και την κατάσταση εντείνουν η κλιματική αλλαγή, η γεωπολιτική αστάθεια, οι μεταναστευτικές ροές, η διατάραξη της ειρήνης και η παγκόσμια κρίση θεσμών και αξιών. Σε αυτή την «κινούμενη άμμο», οι επιχειρήσεις καλούνται να παίξουν ηγετικό ρόλο και να αναλάβουν ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Όχι μόνο επειδή μπορούν, αλλά επειδή αυτό περιμένει και η κοινωνία.

Έτσι, όλο και περισσότερες εταιρείες αποφασίζουν να επενδύσουν μέρος των κερδών τους στην κοινωνία για να λύσουν προβλήματα που, επιπλέον, οι κυβερνήσεις αδυνατούν από μόνες τους να το πράξουν. Μια επιχείρηση σήμερα κρίνεται για τον τρόπο που αλλάζει τον κόσμο και οδηγεί τον εαυτό της, τους εργαζομένους της και την κοινωνία στο μέλλον. Σε περιόδους δύσκολες και ταραγμένες, αυτό ακριβώς το ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, είναι που χαρακτηρίζει μια επιχείρηση ως επιτυχημένη.

Το CEO Inititative προσφέρει μια ιστορική ευκαιρία για τους ηγέτες που βρίσκονται στο τιμόνι των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, να δημιουργήσουν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο στον 21ο αιώνα και να αποτελέσουν παράδειγμα για τη νέα γενιά επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Η τεχνολογία, οι θέσεις εργασίας, η παγκόσμια υγεία, τα τρόφιμα και το νερό, η δέσμευση προς τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, η ενέργεια και το περιβάλλον, η καταπολέμηση της φτώχειας, χρήζουν επείγουσας προσοχής. Φέρνοντας μαζί επιχειρηματίες και ηγέτες μη κυβερνητικών οργανώσεων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών, με influencers από όλο τον κόσμο και κορυφαίους θεσμικούς εκπροσώπους από την Πολιτεία και την Εκκλησία, το Φόρουμ επικεντρώνεται στους τρόπους με τους οποίους ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία ενός βιώσιμου και πιο δίκαιου κόσμου.

CEO INITIATIVE: Όλα όσα είδαμε στο πιο επιδραστικό forum της χρονιάς

BECOME A MEMBER

KEY THEMES

CEO INITIATIVE: Όλα όσα είδαμε στο πιο επιδραστικό forum της χρονιάς

Στο κατάμεστο Ballroom της Μεγάλης Βρετανίας το απόγευμα της 26ης Νοεμβρίου, κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα.  Οι CEOs των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, το Ίδρυμα Ωνάση, ο ΣΕΒ, η EENE, η WWF, η διαΝέοσις, η Endeavor, εξέχοντες ακαδημαϊκοί και influencers, ένωσαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν ενεργά το «παρών» στο CEO Initiative Forum που διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία το Fortune Greece με συνεργάτη την εταιρεία Tsomokos.

Το CEO Initiative εγκαινίασε τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου στον 21ο αιώνα μεταξύ όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και έδειξε ότι κάτι βαθύ και θεμελιώδες αλλάζει  στην κοινωνία και στις επιχειρήσεις. Η κοινωνία ζητά από την επιχειρηματική κοινότητα να συνδράμει στην επίλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει και η επιχειρηματική κοινότητα έχει αντιληφθεί ότι η βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν η ευρύτερη κοινωνία ευημερεί.  Προς όφελος όλων, οι ηγέτες των εταιρειών πρέπει να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για δημιουργία αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, τροποποιώντας τη στρατηγική και το επιχειρηματικό τους μοντέλο, προς έναν νέο εταιρικό σκοπό.

Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, ο CEO της Chipita Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο επικεφαλής του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου, ο επιχειρηματίας και Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου, ο Υπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Πιερρακάκης, η CEO της Phaea Resorts και Πρόεδρος της Endeavor Κωστάντζα Σμπώκου – Κωνσταντακοπούλου, o Χρήστος Χαρπαντίδης Πρόεδρος και CEO της Παπαστράτος, o Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον Γιάννης Παπαχρήστου, ο καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής Γιάννης Τούντας,  η Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Μαρίνα Οικονόμου Λαλιώτη, ο επικεφαλής της EOS Capital Partners Απόστολος Ταμβακάκης,  ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, η Πρόεδρος και CEO του Ομίλου Unipharma – Intermed Ιουλία Τσέτη, ο επιχειρηματίας  Οδυσσέας Κυριακόπουλος, η Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Hellas Λίλιαν Νεκταρίου, ο Συνιδρυτής και CEO της Stoiximan Γιώργος Δασκαλάκης, o Αντιπρόεδρος και CEO της Πλαίσιο Κώστας Γεράρδος, η Έλενα Στυλιανού Partner της RSM και μέλος του European Leadership Team της RSM International, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννης, ο CEO της AVIS Ανδρέας Ταπραντής, η Διευθύντρια του Ιδρύματος Ωνάση Αφροδίτη Παπαγιωτάκου, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που δεσμεύτηκαν για τις βέλτιστες πρακτικές που θέτουν τις  στέρεες βάσεις για ένα βιώσιμο μέλλον και για έναν κόσμο δίκαιο για όλους.

Δείτε όλο το βίντεο της εκδήλωσης στη Μεγάλη Βρετανία (από το 15′ λεπτό και μετά):

Δείτε τα βίντεο ανά session στο κανάλι του Fortune Greece στο Youtube.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από το forum ΕΔΩ

Δείτε όλα τα νέα του CEO Initiative ΕΔΩ

 

AGENDA

26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

SPEAKERS

MODERATORS

PARTNERS

MAIN PARTNER: TSOMOKOS
UNDER THE AUSPICES
SUPPORTERS
STRATEGIC PARTNERS

CONTACT US

Για πληροφορίες συμμετοχής στο FORTUNE GREECE CEO Initiative:

– Tέτα Μάη, Commercial Director, tmai@olivemedia.gr, 216 0702327

– Eύη Νακαχτσή, Sales Support, enakachtsi@olivemedia.gr, 216 0702328