CEO Initiative Εxclusive Workshop: Κορυφαίοι Έλληνες και διεθνείς experts «χαρτογραφούν» τις διεθνείς προκλήσεις

CEO Initiative Εxclusive Workshop: Κορυφαίοι Έλληνες και διεθνείς experts «χαρτογραφούν» τις διεθνείς προκλήσεις

Tην Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης, κορυφαίοι επιχειρηματικοί ηγέτες, στρατηγικοί partners του CEO INITIATIVE FORUM, θα παραβρεθούν σε ένα, by invitation only, exclusive workshop.

Κεντρικό θέμα, οι γεωπολιτικές εξελίξεις, η ενεργειακή κρίση, η κλιματική αλλαγή, η οικονομία και ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός. Κορυφαίοι Έλληνες και διεθνείς experts θα τοποθετηθούν με αφορμή τις παγκόσμιες προκλήσεις στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και των πληθωριστικών πιέσεων, ενόψει του CEO Initiative Forum που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Το «παρών» θα δώσουν:

Tatiana Mitrova, Research Fellow, Center οn Global Energy Policy, Columbia University, SIPA σε ένα Q&A με τον Αλέξανδρο Λαγάκο, Πρόεδρο του Greek Energy Forum με θέμα την ενεργειακή κρίση.

-Ο Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού, Γιάννης Μαστρογεωργίου, θα συνομιλήσει, σε απευθείας σύνδεση με την Ουάσινγκτον και τον Τζέικ Σωτηριάδη, ένα από τα κορυφαία μυαλά σε θέματα εναλλακτικών σεναρίων και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού (strategic foresight). Ο Τζέικ Σωτηριάδης είναι ο επικεφαλής του Center for Future Intelligence στο Πανεπιστήμιο Εθνικών Πληροφοριών (National Intelligence University – NIU) ενώ προηγουμένως ηγείτο του Τμήματος Στρατηγικής Πρόβλεψης και Μέλλοντος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

ΚωνσταντίνοςΑρβανιτόπουλος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και ο Θεόδωρος Τσακίρης, Επίκουρος Καθηγητής Γεωπολιτικής και Ενεργειακής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, θα δώσουν τη μεγάλη εικόνα στη σκηνή του workshop μαζί με πολύτιμα insights για όσα συμβαίνουν στην γεωπολιτική σκακιέρα, την ενέργεια και την οικονομία.

Αμέσως μετά το workshop θα πραγματοποιηθεί 20’ ξενάγηση στα Ελγίνεια Μάρμαρα στο Μουσείο της Ακρόπολης,  από τον Γενικό Διευθυντή του μουσείου, καθηγητή Νικόλαο Σταμπολίδη και θα ακολουθήσει δείπνο.

Λίγα λόγια για το CEO Initiative Forum

Το Fortune Greece CEO Initiative είναι ένα φόρουμ για εταιρικούς ηγέτες, που έχουν δεσμευτεί στην αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών ζητημάτων στο πλαίσιο της επιχειρηματικής τους στρατηγικής.

 Η ετήσια συνάντησή μας συγκεντρώνει τα πιο ενεργά μέλη της επιχειρηματικής  κοινότητας για networking σε υψηλό επίπεδο, ανταλλαγή πληροφορίας και γνώσης σε σχέση με τις τεράστιες παγκόσμιες προκλήσεις και την κατάθεση των βέλτιστων πρακτικών που συνδέονται με την κοινή πεποίθηση ότι η ενσωμάτωση ενός ευρύτερου σκοπού στην καρδιά κάθε οργανισμού είναι κρίσιμη για την προσέλκυση και τη διατήρηση του ταλέντου, την εμβάθυνση των δεσμών με την κοινωνία και τη σταθερή εταιρική φήμη.

 Δείτε περισσότερα για το CEO Initiative 2022 εδώ