ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

HOTEL GRANDE BRETAGNE

The FORTUNE GREECE CEO Initiative 2022

About

The Role of Business in a Disrupted World

 

Το Fortune Greece CEO Initiative είναι ένα φόρουμ για εταιρικούς ηγέτες, που έχουν δεσμευτεί στην αντιμετώπιση των μεγάλων κοινωνικών ζητημάτων στο πλαίσιο της επιχειρηματικής τους στρατηγικής.

Η ετήσια συνάντησή μας συγκεντρώνει τα πιο ενεργά μέλη της επιχειρηματικής  κοινότητας για networking σε υψηλό επίπεδο, ανταλλαγή πληροφορίας και γνώσης σε σχέση με τις τεράστιες παγκόσμιες προκλήσεις και την κατάθεση των βέλτιστων πρακτικών που συνδέονται με την κοινή πεποίθηση ότι η ενσωμάτωση ενός ευρύτερου σκοπού στην καρδιά κάθε οργανισμού είναι κρίσιμη για την προσέλκυση και τη διατήρηση του ταλέντου, την εμβάθυνση των δεσμών με την κοινωνία και τη σταθερή εταιρική φήμη.

*Δείτε όσα έγιναν στο Fortune Greece CEO Initiative 2021

**Δείτε όσα έγιναν στο Fortune Greece CEO Initiative Workshop 2021 στη ΝΕΜΕΑ, με τη συμμετοχή κορυφαίων CEOs

2022 ANNUAL MEETING

Ο κόσμος έχει αναμφισβήτητα μπει σε μια νέα εποχή και βιώνει ένα πλέγμα υπαρξιακών κρίσεων και παγκόσμιων προκλήσεων, που δεν έχουν καμία σχέση με όσα είχαμε ζήσει τις τελευταίες δεκαετίες: Εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυξανόμενες αυταρχικές παλίρροιες. Πολιτική πόλωση. Μειωμένοι δημοκρατικοί θεσμοί. Αδυναμία απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα. Κατακλυσμιαία κλιματική αλλαγή. Βαθιά δυσπιστία στον καπιταλισμό. Μαινόμενοι πολιτισμικοί πόλεμοι. Επίμονη μάχη με τον COVID-19 και φόβος για ενδεχόμενη νέα πανδημία.

Οι επιχειρηματικοί ηγέτες αισθάνονται έντονα την πίεση και τη βαθιά αβεβαιότητα που δημιουργούν αυτές οι κρίσεις. Και καλούνται να δώσουν λύσεις, καθώς οι εργαζόμενοι, οι προμηθευτές, οι πελάτες και οι κοινότητες, τους προτρέπουν να πάρουν θέση με πράξεις σε όλα τα καυτά ζητήματα. Πώς πλοηγούνται οι επιχειρήσεις σε αυτά τα ταραγμένα νερά; Πώς μπορεί η βιομηχανία όχι μόνο να επιδιώκει κέρδη, αλλά ταυτόχρονα να δρα με πράξεις που έχουν ισχυρό  θετικό αντίκτυπο σε ένα εξαιρετικά δύσκολο νέο παγκόσμιο πλαίσιο; Δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις.

Το Fortune Greece CEO Initiative δεσμεύεται να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις, εξετάζοντας το ρόλο της ηγεσίας σε έναν ταραγμένο κόσμο. Θα διερευνήσουμε πώς οι επιχειρήσεις εφαρμόζουν τις υποσχέσεις τους για να δημιουργήσουν μακροχρόνια βιώσιμες επιχειρήσεις, με επίκεντρο τον πλανήτη και τον άνθρωπο.

2022 MAIN TOPICS

Κορυφαίοι επιχειρηματικοί ηγέτες μιλούν μέσα από τη δράση τους για την ηγεσία που οδηγεί στην καινοτομία, την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και τον αναγκαίο εταιρικό μετασχηματισμό.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης και φορείς χάραξης πολιτικής μιλούν για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες – καταλύτες στο δρόμο για την οικονομική ευημερία.

Κορυφαίοι επιστήμονες και ειδικοί καταθέτουν τις βασικές γεωπολιτικές και επιχειρηματικές τάσεις.

Ακαδημαϊκοί και thoughtful leaders φωτίζουν τις αλλαγές και τη νέα κουλτούρα στην αγορά εργασίας.

Εξετάζουμε τον κομβικό ρόλο του ιδιωτικού τομέα, τις δράσεις, τις συνέργειες και τις συμπράξεις που επιβάλλει ο αγώνας για τη διάσωση του πλανήτη.

BECOME A PARTNER

KEY THEMES

1. How to Reach Net-Zero: Transitioning from Ambition to Action

Δύο χρόνια μετά τη διάσκεψη κορυφής COP26 για το κλίμα, στη Γλασκώβη, το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής γίνεται όλο και πιο περίπλοκο και επείγον. Αντιμέτωποι με τις καταστροφικές συνέπειες των περιοχών που γίνονται πλέον αβίωτες, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής για το κλίμα έθεσαν μια σειρά στόχων, από την ανάσχεση της αποψίλωσης των δασών έως την μείωση του άνθρακα, σε μια προσπάθεια να φτάσουν στο μηδενικό αποτύπωμα μέχρι το 2050. Η γεωπολιτική αστάθεια αυξάνει διαρκώς την πίεση για συστημικές, βιώσιμες αλλαγές και επιταχύνει την ανάγκη για καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια.

  • Clean Tech for a Net-Zero World:
    Οι επενδύσεις σε κλιματική τεχνολογία, όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, μπορεί να είναι απλώς η μαγική εξίσωση που απαιτείται για την επίλυση της κλιματικής κρίσης. Ποιες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται ήδη; Πώς μπορούν τα πάντα, από τη δέσμευση άνθρακα έως τον ηλεκτρισμό να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και τη διατήρηση μιας ενεργειακά αποδοτικής επιχείρησης;
  • Financing a Low-Carbon Economy:
    Η μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα απαιτεί νέες στρατηγικές σε ολόκληρο τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Ποιες επενδύσεις γίνονται σήμερα για να προσφέρουν ένα καθαρό μηδενικό μέλλον; Και πώς μπορούν οι άνθρωποι της αγοράς να διαθέσουν αποτελεσματικά κεφάλαια με στόχο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα;
  • The Business Benefits of Sustainable Water:
    Τον 20ο αιώνα, ο παγκόσμιος πληθυσμός τετραπλασιάστηκε και η χρήση νερού εξαπλασιάστηκε. Αυτή η συνθήκη αγχώνει τόσο τις κοινότητες όσο και τις επιχειρήσεις. Πώς μπορούν οι οργανισμοί να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο οι λειτουργίες τους επηρεάζουν μια πεπερασμένη ποσότητα νερού; Υπάρχει τρόπος να αξιοποιηθεί η συνειδητοποίηση της ορθής διαχείρισης του νερού και να δοθεί λύση στην παγκόσμια έλλειψή του;

2. Powering sustainability initiatives – more than words

Ο χρόνος για την επίτευξη των στόχων της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη μειώνεται και είναι επείγουσα προτεραιότητα να εξισορροπήσουμε τις ανθρώπινες φιλοδοξίες μας με την ικανότητα του πλανήτη να τις διατηρήσει. Οι δεσμεύσεις για το Net – Zero έχουν πολλαπλασιαστεί. Πώς περνούν οι εταιρείες από τις δεσμεύσεις στην πράση; Πώς υλοποιούν τις ενέργειες που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων και πώς εξισορροπούν τις δεσμεύσεις για τη βιωσιμότητα έναντι των οικονομικών τους στόχων; Θα μοιραστούμε βέλτιστες πρακτικές για τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις μετακινούνται από τις δεσμεύσεις για βιωσιμότητα στην εκτέλεση και το θετικό αντίκτυπο.

3. Leading the Circular Economy Transition

Την ώρα που η επίτευξη λύσεων για την κυκλική οικονομία θα μπορούσε να ξεκλειδώσει 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αύξηση του ΑΕΠ έως το 2030, πώς μπορούν οι εταιρείες να επανασχεδιάσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα για να ολοκληρώσουν τη μετάβασή τους στην κυκλική οικονομία; Θα μάθουμε περισσότερα για τους τρόπους με τους οποίους ανανεώνονται τα προϊόντα για την πρόληψη της σπατάλης και την ανάκτηση των δαπανημένων πόρων.

4. Leading with A.I.

Οι επιχειρηματικοί ηγέτες καλούνται διαρκώς να αναπτύσσουν data και A.I. για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του οργανισμού τους, να εντοπίσουν νέες ευκαιρίες και να διαφοροποιήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά. Έρευνα της Accenture χαρτογράφησε το A.I. τοπίο και προσφέρει νέες ιδέες για το πώς «A.I. Achievers» χρησιμοποιούν A.I. ως ανταγωνιστική διαφοροποίηση. Θα αναλύσουμε τα ευρήματα και θα ακούσουμε στελέχη που εφαρμόζουν A.I. σε κλίμακα για την παροχή μακροπρόθεσμης αξίας και επιχειρηματικής ανάπτυξης.

5. Responsible AI and Tech

Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις εξελιγμένες τεχνολογίες, από τα κρυπτονομίσματα και το Web3 μέχρι το metaverse και το A.I, για να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες που συμβάλλουν θετικά στην κοινωνία; Πώς θα «μεταμορφωθούν» οι χώροι εργασίας μας; Πώς διασφαλίζουμε ότι το web3 είναι δίκαιο για όλους τους χρήστες; Σε τι κόσμο θέλουμε να ζήσουμε και πώς αυτά τα νέα «σύνορα» μας βοηθούν να φτάσουμε εκεί; Καθώς κοιτάμε μπροστά, οι ηγέτες κορυφαίων τεχνολογικών κολοσσών αναλύουν πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε την καινοτομία και την τεχνολογία με υπευθυνότητα, στοχεύοντας στην επίλυση των πιο πιεστικών προκλήσεων της ανθρωπότητας.

6. Cyberterrorism and the Role of Finance

Καθώς ενισχύονται οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κινείται γρήγορα για να θεσπίσει νέους κανόνες διαφάνειας που επιβάλλουν στις δημόσιες εταιρείες να αναφέρουν παραβιάσεις που συνδέονται με τον κυβερνοπόλεμο και να διαχειρίζονται τους κινδύνους της κυβερνοασφάλειας. Πού εστιάζουν οι CFO το 2023; Επιλεγμένοι ομιλητές θα μοιραστούν μαζί μας την τεχνογνωσία τους σχετικά με την κυβερνοτρομοκρατία, την επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την παραπληροφόρηση.

7. Managing through crisis in the boardroom

Οι επικεφαλής τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών οργανισμών πέρασαν τρία δύσκολα χρόνια. Από την παραπληροφόρηση και την αβεβαιότητα μέχρι τον Covid 19, οι εταιρείες καλούνται να πάρουν όλο και πιο περίπλοκες αποφάσεις, το ίδιο και τα διοικητικά τους συμβούλια. Ακούμε από εκείνους που βρίσκονται στα «χαρακώματα» για το πώς πλοηγούνται μέσα σε διαρκείς ανατροπές και προκλήσεις και τι έχουν στο μυαλό τους καθώς το βλέμμα τους είναι στραμμένο στο αύριο.

8. Purposeful leadership

Εργαζόμενοι, πελάτες, συνεργάτες και κοινότητες περιμένουν από τις επιχειρήσεις να πάρουν θέση σε κρίσιμα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα: Από την κλιματική αλλαγή και τον πόλεμο στην Ουκρανία, μέχρι την υγειονομική ασφάλεια, τον συστημικό ρατσισμό και την ανισοκατανομή του πλούτου. Πώς όμως αποφασίζουν οι ηγέτες πότε και πώς να χρησιμοποιήσουν την εταιρική τους φωνή και την επιρροή τους; Μιλάμε με CEO που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, βοηθώντας τις εταιρείες τους να καθορίσουν το σκοπό και τις αξίες τους.

9. Building and training the workforce of the future

Η πανδημία έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, αλλά διεύρυνε επίσης τις ήδη έντονες ανισότητες ανάμεσα «στους έχοντες και τους μη έχοντες» του εργατικού δυναμικού. Ποιες είναι οι κατάλληλες πολιτικές και τα συστήματα κατάρτισης που θα καλύψουν αυτά τα κενά, ειδικά για τη μεσαία τάξη; Η διαρκής εκπαίδευση και επανεκπαίδευση του εργατικού δυναμικού είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση ολοένα και πιο απαιτητικών δεξιοτήτων. Μπορούν οι επιχειρήσεις να χτίσουν και να επεκτείνουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την ευελιξία των εργαζομένων, οδηγώντας τους σε μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια; Επικεφαλής του people management μοιράζονται μαζί μας τον τρόπο που οδηγούν την εταιρεία τους σε νέα ευέλικτα υβριδικά μοντέλα εργασίας, επενδύουν στην ανανέωση των δεξιοτήτων των στελεχών και την ευημερία τους, εξερευνούν την «επιστήμη» των αποτελεσματικών εξ’ αποστάσεως συναντήσεων και προωθούν ισχυρότερες κοινότητες.

10. The workforce renaissance: Accelerating diversity, equity, opportunity + belonging

Η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη είναι πλέον απαίτηση και όχι επιλογή: Οδηγεί σε υψηλότερη κερδοφορία, προσελκύει και διατηρεί κορυφαία ταλέντα, προωθεί την καινοτομία σε όλες τις επιχειρηματικές λειτουργίες. Ωστόσο, παρά την προστιθέμενη αξία της ποικιλομορφίας του εργατικού δυναμικού, πολλές εταιρείες ακολουθούν τεχνάσματα με βραχυπρόθεσμα προγράμματα κατάρτισης για να φέρουν άμεσα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Θα μάθουμε πώς οι ηγέτες προωθούν συστημικές αλλαγές, υπερασπίζονται κουλτούρες χωρίς αποκλεισμούς, θεωρούν τους εταιρικούς μετόχους υπεύθυνους για την πρόοδο και, το πιο σημαντικό, περνούν από τα λόγια στις πράξεις.

11. Is globalization worth saving?

H αυξανόμενη αλληλεξάρτηση των οικονομιών του κόσμου που προκαλείται από τις διασυνοριακές ανταλλαγές αγαθών και υπηρεσιών, τεχνολογίας, κεφαλαίων και ιδεών – είναι από τις πιο ισχυρές δυνάμεις της σύγχρονης ιστορίας. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, αυτές οι ανταλλαγές βοήθησαν να βγουν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι από τη φτώχεια. Πλέον, η ιδέα των ανοιχτών συνόρων δέχεται επίθεση. Στις δυτικές κοινωνίες, πολλοί εργαζόμενοι της μεσαίας τάξης κατηγορούν την παγκοσμιοποίηση για την απώλεια θέσεων εργασίας και την αύξηση της εισοδηματικής ανισότητας. Ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα καλά κρατεί. Η πανδημία του COVID-19 οδήγησε ακόμη και τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ελεύθερης αγοράς να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού – και οδήγησε τη διασυνοριακή ανταλλαγή επιχειρηματιών, φοιτητών και τουριστών σε αδιέξοδο. Αξίζει να σωθεί η παγκοσμιοποίηση; Και αν ναι, τι πρέπει να γίνει;

12. A tale of two crises: The impacts of climate change and global health

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει πλέον την ανθρώπινη υγεία. Οι απειλές εντείνονται, νέες απειλές εμφανίζονται και το ποιος υποφέρει περισσότερο ποικίλλει άνισα, ανάλογα με την ηλικία, τον πλούτο και την γεωγραφική θέση. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι διαταραχές στα φυσικά, βιολογικά και οικολογικά συστήματα επηρεάζουν τη δημόσια υγεία, οδηγώντας σε παθήσεις, τραυματισμούς και πρόωρους θανάτους που σχετίζονται με ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και απειλές για την ψυχική υγεία. Ποιες προσπάθειες απαιτούνται και τι μέτρα μπορούν να ληφθούν για να αντιμετωπιστούν και να ξεπεραστούν αυτές οι υπαρξιακές παγκόσμιες προκλήσεις;

13. How prevention can prevail: The first-mile approach

Την ώρα που οι δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη ατόμων με χρόνιες παθήσεις σωματικής και ψυχικής υγείας εκτοξεύονται, πολλά δις και εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές θα μπορούσαν να σωθούν με έγκαιρη παρέμβαση. Για τον περιορισμό αυτής της χρόνιας κρίσης, οι ηγέτες της υγειονομικής περίθαλψης συζητούν γιατί πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας από τη θεραπεία στην πρόληψη, ακολουθώντας μια first-mile προσέγγιση για την υγεία και την ευημερία.

VENUE

Hotel Grande Bretagne
Βασιλέως Γεωργίου Α' 1
Πλατεία Συντάγματος
Αθήνα, 10564