CEO Initiative Forum: ASK ME ANYTHING με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Παπαστράτος, Χρήστο Χαρπαντίδη

CEO Initiative Forum: ASK ME ANYTHING με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Παπαστράτος, Χρήστο Χαρπαντίδη
Τι αποκάλυψε ο κ. Χαρπαντίδης σχετικά με την καινοτομία, το εργατικό δυναμικό της εταιρείας και τον κόσμο χωρίς τσιγάρο.

Στο πλαίσιο του CEO Initiative Forum που διοργάνωσε το Fortune Greece, με στρατηγικό συνεργάτη την εταιρεία επικοινωνίας Tsomokos, υπήρξε ένα quiz ερωτήσεων με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠαπαστράτοςΧρήστο Χαρπαντίδη, που υποστηρίχθηκε από τον Θεοδωρή Γεωργακόπουλο, Editorial Director της diaNEOsis και την Μυρτώ Παπαθάνου, Partner της Metavallon VC.

Η συζήτηση ξεκίνησε με το ζήτημα της καινοτομίας. Συγκεκριμένα, η κ. Παπαθάνου δήλωσε πως σήμερα οι ελληνικές startups κινούνται πλέον διεθνώς και έχουν πλέον για πελάτες παγκόσμιες εταιρείες. Πώς καινοτομεί η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ σε επίπεδο operations και πώς συνεργάζεται με μια startup και πώς μπορεί να την προτείνει σε έναν παγκόσμιο συνεργάτη.

Ο κ. Χαρπαντίδης απάντησε πως «η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ βρίσκεται εν μέσω ριζικού μετασχηματισμού, βασικό κομμάτι του οποίου είναι η αλλαγή του business model με άνοιγμα νέων καναλιών, με νέους τρόπους επικοινωνίας με τον καταναλωτή και κάποια νέα προβλήματα που δεν μπορούσαν να λυθούν με τους παραδοσιακούς τρόπους. Άρα πέρα από την ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό είχαμε και την ανάγκη να επιλύσουμε προβλήματα και η χρήση της τεχνολογίας ήταν άμεση. Βρήκαμε λύσεις σε μικρές επιχειρήσεις που στην ουσία ωριμάσαμε μαζί. Συνεργαστήκαμε με startups και εμείς ίσως επωφεληθήκαμε περισσότερο από εκείνους».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «εργαζόμαστε οριζόντια και όχι κάθετα και εκεί πήραμε πολλά από τα startups, με έναν δυναμικό τρόπο συνεργασίας».

Όσον αφορά τις επενδύσεις, δήλωσε πως «δύσκολα, αλλά έγιναν επενδύσεις». Με τη χρηματοδότηση η εταιρεία δεν είχε πρόβλημα, αλλά δυσκολεύτηκε να πείσει την μητρική εταιρεία για το μέλλον της χώρας. Το μεγαλύτερο, όμως, εμπόδιο είναι «να πειστείς εσύ και να πάρεις την απόφαση». Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος ο επιχειρηματίας για το τι μέλλον πρέπει να έχει στον νέο κόσμο που αλλάζει.

Όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, και την εκπαίδευσή τους, ο κ. Χαρπαντίδης ανέφερε πως «οι άνθρωποι της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ είναι πραγματικά attractive για την αγορά. «Έχουν μάθει οι άνθρωποί μας να εργάζονται οριζόντια, με διάφορες ομάδες και σε διάφορα project. Πιστεύουν σε μεγάλο βαθμό τον σκοπό μας, για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο», κατέληξε.

Τέλος, σχετικά με τον σκοπό της εταιρείας για έναν κόσμο χωρίς τσιγαρο, ο κ. Χαρπαντίδης δήλωσε ότι ο μετασχηματισμός του σκοπού ξεκίνησε «από μέσα μας». Η εταιρεία, σύμφωνα με τον κ. Χαρπαντίδη, πάντα «νοιαζόταν για τον κοινωνικό της αποτύπωμα. Αναγνωρίσαμε το πρόβλημα και πήραμε τη γενναία απόφαση να επενδύσουμε πολύ μεγάλα ποσά να αναπτύξουμε άλλες εναλλακτικές. Είναι ένα μεγάλο ρίσκο αλλά δείχνει την αποφασιστικότητα της εταιρείας να οδηγήσει τον κόσμο σε έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο».

Το CEO Initiative Forum θα μεταδίδεται 15.00 με 21.00 live streaming στο site Fortunegreece.com και στην πλατφόρμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων www.ana.gr/livestream.