CEO Initiative Forum: Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να φέρουν την αλλαγή

CEO Initiative Forum: Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να φέρουν την αλλαγή
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γεράρδος, της Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Plaisio Computers, «σαν εταιρείες πρέπει να εξετάσουμε με ποιους μηχανισμούς μπορούμε να πραγματοποιήσουμε συλλογικές δράσεις για το συμφέρον της κοινωνίας».

Οι Κώστας Γεράρδος, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Plaisio Computers, Γιάννης Παπαχρήστου, Γενικός Διευθυντής Coca-Cola Τρία Έψιλον, Βασίλης Σταύρου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΑΒ Βασιλόπουλος, και Έλενα Στυλιανού, Partner RSM Greece και Μέλος του European Network Leadership της RSM International, συζήτησαν στο πλαίσιο του πάνελ «ΒUSINESS AS A PLATFORM FOR CHANGE» που φιλοξενήθηκε από τον Τάσο Ζάχο, Editor in Chief Fortune Greece.

Στο πλαίσιο της συζήτησης η κ. Στυλιανού ανέφερε πως «οι αξίες των εταιρειών να είναι μέρος της καθημερινότητας και η διοίκηση τους είναι αυτοί που πρέπει να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαχρήστου υποστήριξε πως «Οι καλές εταιρείες κερδίζουν σεβασμό. Οι εξαιρετικές εταιρείες κερδίζουν την αγάπη των πολιτών», ενώ συμπλήρωσε πως «ο μόνος τρόπος να μην γυρίσει η Ελλάδα πίσω είναι να επενδύσουμε στις ικανότητες των ανθρώπων».

Ο κ. Γεράρδος ανέφερε πως για το Plaisio Computers «η τεχνολογία δεν είναι πλέον μια συσκευή αλλά ένα οικοσύστημα. Και αυτό αλλάζει την εξίσωση», ενώ συμπλήρωσε πως «στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο θέμα παιδείας. Είμαστε στην 4η βιομηχανική επανάσταση και το επίπεδο γνώσης είναι το ίδιο». Κατέληξε, μάλιστα, λέγοντας πως «σαν εταιρείες πρέπει να εξετάσουμε με ποιους μηχανισμούς μπορούμε να πραγματοποιήσουμε συλλογικές δράσεις για το συμφέρον της κοινωνίας».

To CEO Initiative Forum θα μεταδίδεται 15.00 με 21.00 live streaming στο site Fortunegreece.com και στην πλατφόρμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων www.ana.gr/livestream