CEO Initiative Workshop: Ο πόλεμος του Πούτιν, η ενεργειακή κρίση και τα σενάρια για την Ευρώπη με ορίζοντα το 2035

CEO Initiative Workshop: Ο πόλεμος του Πούτιν, η ενεργειακή κρίση και τα σενάρια για την Ευρώπη με ορίζοντα το 2035
Κορυφαίοι CEOs, Έλληνες και διεθνείς experts έλαβαν μέρος στο exclusive workshop στο Μουσείο Ακρόπολης.

Οι ιστορικές αλλαγές στο παγκόσμιο περιβάλλον, οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες, αλλά και το momentum για την Ελλάδα, συζητήθηκαν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στο CEO Initiative Exclusive Workshop. Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος επικεφαλής εταιρειών, εκπρόσωποι της πολιτείας και ομιλητές από Ελλάδα και το εξωτερικό, ενόψει του μεγάλου forum του CEO Initiative 2022 που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Το γεγονός έλαβε χώρα στο Μουσείο Ακρόπολης, ένα σύμβολο του παγκόσμιου πολιτισμού για το κλασικό πνεύμα και τη δημοκρατία, όπως επισήμανε η Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager Fortune Greece. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον θεσμό του CEO Initiative, μια πρωτοβουλία με επίκεντρο την ηγεσία και τον άνθρωπο, που ξεκίνησε το 2016 στην Αμερική από τον Alan Murray, CEO του Fortune USA, με κεντρικό σύνθημα το “Doing Good by Doing Well” και την ανάγκη οι εταιρείες να εντάξουν έναν ευρύτερο σκοπό στην επιχειρηματική τους στρατηγική.

Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager, Fortune Greece Photo:
Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager, Fortune Greece

«Σας καλωσορίζω στο Μουσείο Ακρόπολης, ένα χώρο με ισχυρό συμβολισμό, η επιλογή του οποίου, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν είναι τυχαία.  Η Ακρόπολη συμβολίζει δύο έννοιες: το κλασικό και τη δημοκρατία.

Είναι ένα μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού, το οποίο αποκτά καινούργιο νόημα, σε κάθε εποχή, στα μάτια κάθε επισκέπτη. Κάθε εποχή αναμετριέται με τον κλασικό πολιτισμό για να προσδιορίσει την ταυτότητά της, να δώσει μορφή στο μέλλον της.

Αυτή είναι και η δέσμευση της πρωτοβουλίας CEO Initiative. Να δώσουμε μορφή και περιεχόμενο στο Μέλλον που μας αξίζει. Να αντιμετωπίσουμε, όλοι μαζί,  τις παγκόσμιες προκλήσεις και να εξετάσουμε το ρόλο της ηγεσίας σε έναν ταραγμένο κόσμο, με επίκεντρο τον πλανήτη και τον άνθρωπο» δήλωσε σχετικά η Αναστασία Παρετζόγλου.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις κορυφαίων Ελλήνων και διεθνών experts για τις γεωπολιτικές εξελίξεις, την ενεργειακή κρίση αλλά και τα ελληνοτουρκικά και τις προκλήσεις για την οικονομία. Εξάλλου, υπάρχει ανάγκη οι επιχειρήσεις να μοιράζονται το όραμά τους και να διεκδικούν το μερίδιό τους στο δημόσιο διάλογο, όπως ανέφερε εισαγωγικά ο Γιάννης Θωμάτος, αντιπρόεδρος της Tsomokos.

Γιάννης Θωμάτος, Managing Partner, Tsomokos
Γιάννης Θωμάτος, Managing Partner, Tsomokos

«Οι επιχειρήσεις είναι ζωντανά κομμάτια της κοινωνίας, αλληλεπιδρούν με αυτή και την επηρεάζουν, προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Η δική μου εμπειρία, η εμπειρία της Τσομώκος και του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, μου έχει διδάξει πως όταν οι επιχειρήσεις δεν διεκδικούν το μερίδιό τους στον δημόσιο διάλογο χάνουμε όλοι μας. Χάνεται μία πολύτιμη οπτική για την πορεία της κοινωνίας και του κόσμου. Χάνεται ένας πλούτος γνώσης και τεχνογνωσίας που μπορεί να αξιοποιηθεί για να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τα τεράστια προβλήματα που μας απειλούν. Ποιός μπορεί για παράδειγμα να φανταστεί ότι η ανθρωπότητα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την υπαρξιακή απειλή της κλιματικής αλλαγής, χωρίς τη συμβολή των επιχειρήσεων;

Από την απουσία από τον δημόσιο διάλογο όμως, χάνουν και οι ίδιες οι επιχειρήσεις. Χάνουν τη δυνατότητα να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους με την κοινωνία, να βρεθούν στην «ίδια σελίδα» με τα εκατομμύρια των καταναλωτών που απαιτούν από τις εταιρείες που εμπιστεύονται να μοιράζονται τις αξίες τους. Χάνουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν μέρος της λύσης. Η αδράνεια και η «οχύρωση» στον μικρόκοσμο του καθενός δεν είναι επιλογή στον σημερινό κόσμο. Και αυτός είναι ο πυρήνας του CEO Initiative» ανέφερε ο Γιάννης Θωμάτος.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Η μεγάλη επανατοποθέτηση και τα σενάρια

Ο κόσμος μας είναι ένας κόσμος μεταβαλλόμενος, αβέβαιος, πολυπαραγοντικός και ασαφής, σύμφωνα με τον Γιάννη Μαστρογεωργίου, Ειδικό Γραμματέα Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού. «Καλούμαστε να σχεδιάζουμε τα διαφορετικά μέλλοντα και να προετοιμαστούμε γι’ αυτή την πολυπλοκότητα, αυτό δηλαδή που γίνεται μέσω του foresight», όπως εξήγησε.

Γιάννης Μαστρογεωργίου, Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού
Γιάννης Μαστρογεωργίου, Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού

Συνομίλησε με τον Τζέικ Σωτηριάδη (Jake Sotiriadis), Director, The Center for Futures Intelligence @ National Intelligence University, Founder, USAF Strategic Foresight & Futures, Geopolitical Risk & Intelligence Expert. Ο κ. Σωτηριάδης συνεργάστηκε με την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού για το Foresight Report που αφορά το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και περιλαμβάνει εναλλακτικά σενάρια εξέλιξης των γεωπολιτικών ανταγωνισμών στην Ευρώπη με ορίζοντα το 2035.

Αναφέρθηκε σε μια σειρά από εξελίξεις στον σύγχρονο κόσμο που προοιωνίζονται αλλαγές στο μέλλον, από τις γεωπολιτικές ισορροπίες, τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και το ρόλο της Κίνας, μέχρι την τεχνολογία και την κουλτούρα. Μίλησε για τομείς που προετοιμάζουν το μέλλον όπως η τεχνητή νοημοσύνη και τα κενά στην προσπάθεια αναβάθμισης δεξιοτήτων, ενώ απάντησε και σε ερώτημα αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά. Τόνισε ότι ο νεοοθωμανισμός είναι κάτι χειροπιαστό. «Οι πολιτικές ιδεολογίες του σήμερα μπορεί να διαστρεβλώνουν το ορθολογικό συμφέρον ενός κράτους. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της Τουρκίας. Το θετικό είναι ότι η Ελλάδα έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες και συμμαχίες με Ευρωπαίους ετέρους, αλλά και σημαντικούς ετέρους εκτός Ευρώπης όπως τα Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος… κι επιπλέον οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι καλύτερες από ποτέ», πρόσθεσε αναφερόμενος ειδικότερα στις σημαντικές επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία, που θα αποτελέσουν πολλαπλασιαστές ισχύος για την χώρα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Οι ενεργειακές προκλήσεις

Για τις ενεργειακές προκλήσεις μίλησε η Dr. Tatiana Mitrova, Research Fellow, Center on Global Energy Policy, Columbia University, SIPA στο πλαίσιο συζήτησης με τον Αλέξανδρο Λαγάκο, COO, Blue Grid / Founder, Greek Energy Forum. Η κ. Μitrova αναφέρθηκε στην εθελοντική μείωση της χρήσης φυσικού αερίου που προμηθεύεται η Ευρώπη από τη Ρωσία σε συνέχεια του σαμποτάζ με τους ρωσικούς αγωγούς και εν προκειμένω με τον Nord Stream, ως τη μόνη διαθέσιμη διαδρομή.

Σημείωσε τις ανακοινώσεις της ρωσικής πλευράς για διακοπές στη ροή λόγω συντήρησης, δοκιμών κ.ο.κ. και μίλησε επίσης για τις προκλήσεις στη διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το 20% της ποσότητας που χρησιμοποιεί η Ρωσία για να προμηθεύει την ΕΕ θα παραμείνει. Η κ. Mitrova έδωσε επίσης έμφαση στις επιπτώσεις της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή βιομηχανία, με ενδεικτική την περικοπή παραγωγής στη βιομηχανία λιπασμάτων κατά 70%.

Aναφορικά με το LNG σημείωσε τη σημασία του την περίοδο αυτής της δεκαετίας, αλλά σημείωσε πως αυτή η εναλλακτική σημαίνει υψηλό κόστος για την Ευρώπη. Ανέδειξε μεταξύ άλλων τις προκλήσεις για τους καταναλωτές και τη στροφή στις ΑΠΕ ενώ τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης των στόχων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με την ανάπτυξη ηλιακών και αιολικών έργων.

Δείτε τη συζήτηση:

Οι προκλήσεις σε έναν διασυνδεδεμένο κόσμο

Οι προκλήσεις του διασυνδεδεμένου κόσμου μας βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης που συντόνισε ο Τάσος Ζάχος, Editor in Chief Fortune Greece, με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο, να μιλά για πόλεμο συστημικής αλλαγής. Αναφερόμενος στις γεωπολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία εξήγησε ότι γίνεται για τη συνολική αλλαγή του status quo.

Από αριστερά προς δεξιά: Τάσος Ζάχος, Editor in Chief, Fortune Greece, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Θεόδωρος Τσακίρης, Συντονιστής Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής Γραφείο Υπουργού Ενέργειας, Νίκος Βέττας Γενικός Διευθυντής, Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Από αριστερά προς δεξιά: Τάσος Ζάχος, Editor in Chief, Fortune Greece, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Θεόδωρος Τσακίρης, Συντονιστής Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής Γραφείο Υπουργού Ενέργειας, Νίκος Βέττας
Γενικός Διευθυντής, Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών,
Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

«Είμαστε σε ένα περιβάλλον λυκόφωτος της ιστορίας που αλλάζουν τα πάντα», ανέφερε μιλώντας για μια επιστροφή στην ιστορία με τον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων. Σχετικά με τα σενάρια για το μέλλον, σημείωσε ότι στο καλό σενάριο ο Πούτιν θα αρκεστεί στην προσάρτηση επαρχιών και θα πάμε σε έναν συμβιβασμό μέσα από μια διαπραγμάτευση όπου η Δύση και η Κίνα θα παίξουν κρίσιμο ρόλο. Στο κακό σενάριο θα έχουμε ένα πόκερ πυρηνικού πολέμου σύμφωνα με τον κ. Αρβανιτόπουλο, που αναφέρθηκε επίσης στα ελληνοτουρκικά τονίζοντας ότι δεν πρέπει υποτιμάμε τις απειλές του Ερντογάν και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε σε σχέση με τη θέση εταίρων και συμμάχων στις εξελίξεις στο μέλλον.

Ο Θεόδωρος Τσακίρης, Συντονιστής Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής Γραφείο Υπουργού Ενέργειας, τόνισε αναφορικά με το μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία ότι κάποιος πρέπει να αναλάβει τη πρωτοβουλία να προωθήσει το καλό σενάριο σε αυτή τη δεύτερη φάση του πολέμου. Σημείωσε ότι αυτό είναι μια μαξιμαλιστική τοποθέτηση. Συμβατικά, κατά την άποψή του, αυτό αυξάνει το ενδεχόμενο που θέλουμε να αποφύγουμε, τη χρήση πυρηνικών όπλων, που είναι ένα ρίσκο που η Ευρώπη δεν θα ήθελε να πάρει. Στο πλαίσιο αυτό, κατά την άποψή του, θα πρέπει να υπάρξει μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ικανή να ασκήσει ουσιαστική πίεση, που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Πρόσθεσε δε ότι κάποιοι που έχουν προτείνει μια συμβιβαστική λύση έχουν δεχθεί κατακλεισμιαία κριτική.

Ο Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής, Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μιλώντας για τη στρατηγική σε σχέση με τη Ρωσία από την οικονομική πλευρά, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τις τελευταίες δεκαετίες η ευρωπαϊκή οικονομία υστερούσε σε σχέση με Αμερική και Ασία σε παραγωγικότητα, ανταγωνιστικότητα σε κλάδους, διασύνδεση εκπαίδευσης καινοτομίας, διαχείρισης μεταναστών κ.α.. Το μόνο που την ξεχώριζε ήταν η θεσμική σταθερότητα και η δημοκρατία. «Αν η Ευρώπη χάσει αυτό θα πρέπει να κερδίσει αλλού», τόνισε.

Στην κρίση η Ευρώπη χάνει πιο γρήγορα έδαφος από τις ΗΠΑ και την Ασία, που σημαίνει, σύμφωνα με τον κ. Βέττα, ότι και οι ευκαιρίες για επενδύσεις τα επόμενα δέκα χρόνια θα είναι χειρότερες στην Ευρώπη απ’ ότι αλλού στον κόσμο και το χάσμα που ανέφερε σε σειρά από τομείς αναμένεται να διευρυνθεί, εάν δεν αλλάξει κάτι.

Η κρίση ως ευκαιρία να βγουν κέρδη

Ο κ. Βέττας τόνισε επίσης το αποτύπωμα της κρίσης στις αγορές συναλλάγματος, με κινδύνους για τη χρηματοδότηση. Εάν δεν υπάρξει σύντομα μια εκτόνωση της πρωτογενούς κρίσης (στο ενεργειακό μέτωπο και στον πόλεμο στην Ουκρανία), όπως είπε, υπάρχει κίνδυνος αυτές οι τάσεις να γίνουν ανεξέλεγκτες και μη διαχειρίσιμες.

Σχετικά με τον πληθωρισμό πάντως σημείωσε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε με την ποσοτική χαλάρωση των προηγούμενων ετών, όταν οι Κεντρικές Τράπεζες «τύπωναν χρήμα αδιακρίτως» υπό την πίεση των κυβερνήσεων να λύσουν μέσω αυτής της οδού τα προβλήματα και όχι με μεταρρυθμίσεις που ήταν πολιτικά δύσκολες. Έτσι, δημιουργήθηκε μια θρυαλλίδα σε συνδυασμό και με το ότι δεν είμασταν τίμιοι μεταξύ μας ότι η πράσινη μετάβαση έχει κόστος. Οπότε με τον πόλεμο η σοβούσα κρίση κλιμακώθηκε.

Εν κατακλείδι τόνισε ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες και τώρα είναι ώρα να βγουν χρήματα, καθώς η Ελλάδα μειώνει το επενδυτικό κενό μετά την οικονομική κρίση του 2008, κάτι που λειτουργεί ως ελατήριο δεδομένου ότι η αγορά ξεκινά από χαμηλή βάση. Στα θετικά προσμέτρησε την θετική έκπληξη του ρυθμού ανάπτυξης και στα σημεία προσοχής το εξωτερικό ισοζύγιο.

Δείτε το βίντεο:

To CEO Initiative Exclusive Workshop ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στα Μάρμαρα του Παρθενώνα από τον Γενικό Διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητή Νικόλαο Σταμπολίδη και δείπνο στο Roof Garden του Μουσείου.

*Register to Watch Online: To Fortune Greece CEO Initiative Forum επανέρχεται στις 10 Νοεμβρίου

**H παραγωγή του Workshop έγινε από την Artecniko Productions

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Exclusive Workshop (Φωτογραφίες, Σύλβια Διαμαντοπούλου, Νίκος Μαλιάκος).

1/43
CEO Initiative Exclusive Workshop στο Μουσείο της Ακρόπολης
CEO Initiative Exclusive Workshop
Από αριστερά προς δεξιά: Αριστοτέλης Καρυτινός, CEO, Prodea Investements, Ελένη Σουράνη, CEO, Socialdoo
Από αριστερά προς δεξιά: Νικόλαoς Μπακατσέλος, Πρόεδρος & CEO Pyramis Group, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, Microsoft Greece General Manager, Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager, Fortune Greece
Από αριστερά προς δεξιά: Alocci Cristiano, CEO Barilla Hellas, Πέτρος Ευθυμίου, Δημοσιογράφος, Πρώην Πρόεδρος Κ.Σ. του ΟΑΣΕ
Από αριστερά προς δεξιά: Γιάννης Μαστρογεωργίου, Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager, Fortune Greece Photo:
Γιάννης Θωμάτος, Managing Partner, Tsomokos
Γιάννης Θωμάτος, Managing Partner, Tsomokos
Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής, Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Γιάννης Μαστρογεωργίου, Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού
Jake Sotiriadis, Director, The Center for Futures Intelligence @ National Intelligence University, Founder, USAF Strategic Foresight & Futures, Geopolitical Risk & Intelligence Expert
CEO Initiative Exclusive Workshop
Από αριστερά προς δεξιά: Dr. Tatiana Mitrova, Research Fellow, Center on Global Energy Policy, Columbia University, SIPA, Αλέξανδρος Λαγάκος, COO, Blue Grid / Founder, Greek Energy Forum
Από αριστερά προς δεξιά: Τάσος Ζάχος, Editor in Chief, Fortune Greece, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Θεόδωρος Τσακίρης, Συντονιστής Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής Γραφείο Υπουργού Ενέργειας, Νίκος Βέττας Γενικός Διευθυντής, Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
CEO Initiative Exclusive Workshop
Από αριστερά προς δεξιά: Τάσος Ζάχος, Editor in Chief, Fortune Greece, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Θεόδωρος Τσακίρης, Συντονιστής Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής Γραφείο Υπουργού Ενέργειας, Νίκος Βέττας Γενικός Διευθυντής, Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Από αριστερά προς δεξιά: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Θεόδωρος Τσακίρης, Συντονιστής Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής, Γραφείο Υπουργού Ενέργειας
Από αριστερά προς δεξιά: Τάσος Ζάχος, Editor in Chief, Fortune Greece, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Θεόδωρος Τσακίρης, Συντονιστής Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής, Γραφείο Υπουργού Ενέργειας
Από αριστερά προς δεξιά: Θεόδωρος Τσακίρης, Συντονιστής Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής Γραφείο Υπουργού Ενέργειας, Νίκος Βέττας Γενικός Διευθυντής, Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τάσος Ζάχος, Editor in Chief, Fortune Greece
Ξενάγηση στην αίθουσα του Παρθενώνα από τον Καθ. Νικόλαο Χρ. Σταμπολίδη, Γενικό Διευθυντή Μουσείου Ακρόπολης
Ξενάγηση στην αίθουσα του Παρθενώνα από τον Καθ. Νικόλαο Χρ. Σταμπολίδη, Γενικό Διευθυντή Μουσείου Ακρόπολης
Ξενάγηση στην αίθουσα του Παρθενώνα από τον Καθ. Νικόλαο Χρ. Σταμπολίδη, Γενικό Διευθυντή Μουσείου Ακρόπολης
Αντίγονος Παπαδόπουλος, CEO, Cardlink
Ξενάγηση στην αίθουσα του Παρθενώνα
Ξενάγηση στην αίθουσα του Παρθενώνα από τον Καθ. Νικόλαο Χρ. Σταμπολίδη, Γενικό Διευθυντή Μουσείου Ακρόπολης
Ξενάγηση στην αίθουσα του Παρθενώνα από τον Καθ. Νικόλαο Χρ. Σταμπολίδη, Γενικό Διευθυντή Μουσείου Ακρόπολης
Από αριστερά προς δεξιά: Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Polygreen, Λαυρέντης Αλβέρτης, Γενικός Διευθυντής, Polygreen
Από αριστερά προς δεξιά: Βασίλης Πετίνης, Έλενα Στυλιανού, Managing Partners, RSM Greece
Από αριστερά προς δεξιά: Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager, Fortune Greece, Γιώργος Σάλλας, Αντιπρόεδρος, Παγκρήτια Τράπεζα, Σοφία Στάικου, Πρόεδρος & CEO, Σεμέλη Οινοποιητική
Από αριστερά προς δεξιά: Ρεβέκκα Πιτσίκα, CEO, People for Business, Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου, Πρόεδρος Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), Α΄ Αντιπρόεδρος ΕΒΕΑ, Αντιπρόεδρος Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού
Από αριστερά προς δεξιά: Αναστασία Παρετζόγλου, Brand Manager, Fortune Greece, Έλενα Καλλονά, Γενική διευθύντρια, Jungheinrich Hellas
Από αριστερά προς δεξιά: Γιάννης Θωμάτος, Managing Partner, Tsomokos, Dr. Tatiana Mitrova, Research Fellow, Center on Global Energy Policy, Columbia University, SIPA, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, Microsoft Greece General Manager,
Από αριστερά προς δεξιά: Τέτα Μάη, Chief Revenue Officer, Fortune Greece, Μαίρη Βαλσαμά
Νίκος Τσαλίκης, Owner, Artecniko Productions
Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης