CFDA και Vogue δημιούργησαν Ταμείο Αρωγής για τους πληγέντες στην αμερικανική βιομηχανία μόδας από την κρίση του κορωνοϊού

CFDA και Vogue δημιούργησαν Ταμείο Αρωγής για τους πληγέντες στην αμερικανική βιομηχανία μόδας από την κρίση του κορωνοϊού
epa08251510 Editor in Chief of US Vogue magazine Anna Wintour attends the presentation of the exhibition 'About Time: Fashion and Duration' at the Orsay Museum in Paris, France, 27 February 2020. 'About Time' will run at the Costume Institute of the Metropolitan Museum of Art in New York, USA from 07 May to 07 September 2020. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Ένα από τα χειρότερα συναισθήματα που μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια κρίση όπως αυτή είναι η ανικανότητα. Και υπάρχει τόσο μεγάλη βοήθεια που είναι αναγκαία, ειδικά επειδή οι μικρές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη χώρα υποφέρουν από τις καταστροφικές οικονομικές συνέπειες», δήλωσε η αρχισυντάκτρια της αμερικανικής Vogue, Άν Γουίντουρ.

Το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) και το Vogue δημιούργησαν ένα Ταμείο Αρωγής για τους ανθρώπους της μόδας που έχουν πληγεί από την πανδημία της Covid-19.

Η πρωτοβουλία «A Common Thread» επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει για την εντεινόμενη παγκόσμια κρίση και βασίζεται στο Ταμείο Μόδας CFDA / Vogue, το οποίο δημιουργήθηκε αρχικά ως απάντηση στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κυκλοφορεί μια σειρά βίντεο με τον τίτλο «A Common Thread» στα οποία παρουσιάζονται σχεδιαστές και άλλοι επαγγελματίες της μόδας, οι οποίοι αφηγούνται τις ιστορίες τους, μιλούν για το πως έχουν επηρεαστεί, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και για τα σχέδιά τους να προχωρήσουν υπό το φως της πανδημίας.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν δωρεές με την αποστολή SMS ή μέσω της πλατφόρμας «A Common Thread».

Η αρχισυντάκτρια της αμερικανικής Vogue, Άν Γουίντουρ έγραψε: «Ένα από τα χειρότερα συναισθήματα που μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια κρίση όπως αυτή είναι η ανικανότητα. Και υπάρχει τόσο μεγάλη βοήθεια που είναι αναγκαία, ειδικά επειδή οι μικρές επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη χώρα υποφέρουν από τις καταστροφικές οικονομικές συνέπειες. Μεταξύ όσων έχουν ήδη πληγεί είναι εκείνοι της κοινότητας της μόδας, από τους σχεδιαστές μέχρι τους υπαλλήλους τους και τους εργαζόμενους σε καταστήματα λιανικής πώλησης, στην κορυφή και στα χαμηλά της οικονομικής κλίμακας».

«Υπάρχουν εμπνευσμένες ιστορίες σχεδιαστών που κατασκευάζουν μάσκες και ιατρικές προμήθειες, αλλά έχω επίσης ακούσει εκείνους που φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τους εργαζόμενους ή που βλέπουν παραγγελίες να επιστρέφονται, τα καταστήματά τους να είναι κλειστά, που φοβούνται ότι οι επιχειρήσεις τους και τα νοικοκυριά τους δεν θα επιβιώσουν από αυτό που περνάμε. Και όλοι μας στο Vogue – μαζί με το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας Αμερικής – είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε» πρόσθεσε.

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι ουσιαστικές. Αλλά αυτό το Ταμείο, ελπίζω, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και ανυπομονώ να σας πω περισσότερα τις ημέρες και τις εβδομάδες που έρχονται» τόνισε.