Χαμένος στη μετάφραση ο Αλέξης (βίντεο)

Χαμένος στη μετάφραση ο Αλέξης (βίντεο)
epa04953651 Greek Prime Minister Alexis Tsipras speaks at the Clinton Global Initiative in New York, USA, 27 September 2015. EPA/RAY STUBBLEBINE

Η ερώτηση του Κλίντον που προκάλεσε αμηχανία στον Τσίπρα.

Ιδιαίτερα πιεστικός ήταν ο οικοδεσπότης της βραδιάς Μπιλ Κλίντον προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνομιλίας. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε να χάνει κάποια στιγμή την επαφή με τον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο, όντας χαμένος… στη μετάφραση!

Χαρακτηριστικό είναι το σημείο της συζήτησης κατά το οποίο ο Μπιλ Κλίντον ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα εάν γνωρίζει ότι στην Βόρεια Ελλάδα παράγεται ηλεκτρική ενέργεια μέσω ανεμογεννητριών η οποία πωλείται στη συνέχεια στη Γερμανία. Κανείς δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει αν ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε άγνοια επί του θέματος ή απλώς δεν κατάλαβε την ερώτηση.

Στη συνέχεια, ο Μπιλ Κλίντον απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα τον ρώτησε εάν στην περίπτωση που κάποιος επενδύσει σημαντικά στην ενέργεια στην Ελλάδα, υπάρχει τρόπος να ανακτήσει την επένδυση μέσω άμεσης πληρωμής. Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν πως «εάν δημιουργηθεί ένα μόνιμο σύστημα φορολόγησης και χωρίς τις διεφθαρμένες σχέσεις που όλοι ξέρουν πως υπάρχουν τώρα στην Ελλάδα, αυτό το ερώτημα θα μπορούσε να απαντηθεί, μετά τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στη δημόσια διοίκηση».

Το βίντεο της συνομιλίας. Στο 26ο λεπτό η ερώτηση που έφερε σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα: