Χάνει η Άνγκελα Μέρκελ το κόμμα της;

Χάνει η Άνγκελα Μέρκελ το κόμμα της;
epa04998510 German Chancellor Angela Merkel speaks during a press conference after talks with President of Honduras Juan Orlando Hernandez (unseen) at the Federal Chancellery in Berlin, Germany, 27 October 2015. EPA/GREGOR FISCHER

Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές συγκρούονται με αφορμή το προσφυγικό.

Η διαμάχη μεταξύ στελεχών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ και του αδελφού κόμματος των Xριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) για την πολιτική του Βερολίνου στο θέμα των προσφύγων συνεχίζεται και σήμερα, με την αντιπρόεδρο της CDU Γιούλια Κλέκνερ να απορρίπτει με απόλυτο τρόπο τις απαιτήσεις που διατύπωσε ο Βαυαρός Πρωθυπουργός Χορστ Ζεεχόφερ από την κυβέρνηση.

«Με τελεσίγραφα πιστεύω ότι δεν θα προχωρήσουμε πολύ. Σε περιόδους κρίσης το θέμα είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας», δήλωσε η κυρία Κλέκνερ στην Γερμανική Ραδιοφωνία και επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος προκειμένου να φανούν τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για το άσυλο, η οποία τίθεται σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου.

Νωρίτερα ο κ. Ζεεχόφερ είχε δηλώσει στην «Passauer Neue Presse» ότι η Βαυαρία εξετάζει μέτρα «έκτακτης άμυνας», διευκρινίζοντας πάντως ότι προηγουμένως θέλει να συζητήσει για μια ακόμη φορά με το Βερολίνο. «Μετά των Αγ.Πάντων (1η Νοεμβρίου) θα είμαστε σε θέση να κρίνουμε αν το Βερολίνο είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στην βαυαρική απαίτηση για τον έλεγχο και τον περιορισμό των προσφύγων. Αν η προσπάθεια αποτύχει, η Βαυαρία θα πρέπει να εξετάσει τις επιλογές της», προειδοποίησε ο Αρχηγός της CSU.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ