Χάος στη δίκη του Γουάινσταϊν: Η δικηγόρος του «στρίμωξε» μάρτυρα – Έπαθε κρίση πανικού και κατέρρευσε

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η πολύκροτη δίκη του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Απρόοπτη τροπή πήρε η δίκη του Χάρβεϊ Γουάνστάϊν σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, όταν η μία από τις δύο βασικές μάρτυρες κατηγορίας κατέρρευσε, έχοντας υποστεί πρωτύτερα κρίση πανικού, λόγω της 4ωρης, εξαντλητικής «ανάκρισής» της από τους δικηγόρους του διάσημου παραγωγού του Χόλιγουντ, που έχει έρθει αντιμέτωπος με τον νόμο, για μια σειρά από βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον πλήθους γυναικών, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.

Η ηθοποιός Τζέσικα Μαν, που βρέθηκε στο μικροσκόπιο των δικηγόρων του μεγαλοπαραγωγού ήρθε αντιμέτωπη με την δικηγόρο Ντόνα Ροτούνο, γνωστή για την εμπειρία που έχει στην υπεράσπιση κατηγορούμενων για σεξουαλικές επιθέσεις.

Η Ντόνα Ροτούντο αντιμετώπισε με ιδιαίτερη σκληρότητα την Μαν, με αποτέλεσμα η ίδια να πιεστεί και να ξεσπάσει σε λυγμούς και να χάσει την αναπνοή της. Η έντονη στάση της συνηγόρου του Γουάινσταϊν προκάλεσε, τελικά, την ολική κατάρρευση της ηθοποιού, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να συνεχιστεί η κατάθεσή της, παρά την ολιγόλεπτη διακοπή που διέταξε το δικαστήριο, προκειμένου να ηρεμήσει η 34χρονη.