Χαρίσης: 6,75 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία ως το τέλος του έτους

Χαρίσης: 6,75 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία ως το τέλος του έτους
Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης (δεν εικονίζεται) και ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης παραχωρούν συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα προγράμματα ΕΣΠΑ, Αθήνα Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας, ο στόχος είναι εφικτός με το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Τη διοχέτευση στην αγορά 6,75 δισ. μέχρι το τέλος του 2016 έθεσε ο στόχο ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, κάνοντας αναφορά και στους τρις πυλώνες προγραμμάτων ΕΣΠΑ τα οποία αφορούν στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, στα προγράμματα υποδομών στους δήμους και στο κοινωνικό πεδίο.

«Στόχος μας ήταν να ενισχύσουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη τα προγράμματα και μπορούν να αξιοποιήσουν αυτούς τους πόρους. Όπως για παράδειγμα οι επιστήμονες και οι επαγγελματίες που δεν είχαν τη δυνατότητα να ενταχθούν στα προγράμματα τα προηγούμενα χρόνια λόγω του κλειστού συστήματος», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας.

Ο υφυπουργός Οικονομίας υποστήριξε ότι η εκταμίευση προχωρά κανονικά καθ΄ όλη τη διάρκεια για τα έργα που ολοκληρώνονται, ενώ παράλληλα τρέχουν και οι χρηματοδοτήσεις για τα νέα προγράμματα. Ο κ. Χαρίτσης λέει ότι η κυβέρνηση προωθεί ρύθμιση, βάσει της οποίας θα δίνεται η δυνατότητα για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να μπορούν να εισπράττουν μέσω τραπέζης τις ενισχύσεις τους χωρίς να χρειάζεται εγγυητική επιστολή, από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός γίνεται προσπάθεια η συγκεκριμένη ρύθμιση να διευρυνθεί προς όλες τις κατευθύνσεις για να μπορούν οι δικαιούχοι για να λάβουν την ενίσχυση τους.