Η χειμερινή κρουαζιέρα στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της MedCruise

Η χειμερινή κρουαζιέρα στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της MedCruise

Επίσης η MedCruise θα συμμετάσχει στο Forum της Posidonia Sea Tourism, που θα γίνει στις 26 και 27 Μαρτίου 2015, στην Αθήνα.

Η χειμερινή κρουαζιέρα στη Μεσόγειο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της MedCruise (Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας της Μεσογείου), που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν εκ μέρους του ΟΛΠ Α.Ε., ο πρόεδρος και ο διευθυντής του Οργανισμού Γιώργος Ανωμερίτης και Σταύρος Χατζάκος, αντίστοιχα, καθώς και ο γενικός γραμματέας της MedCruise, καθηγητής Θάνος Πάλλης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της MedCruise αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση του ΟΛΠ Α.Ε. για διοργάνωση σε λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου Συνεδρίου για την ενίσχυση της κρουαζιέρας κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ θα ορίσει στις επόμενες εβδομάδες τον λιμένα διοργάνωσης και την αναλυτική θεματολογία του.

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτης, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι η «μελέτη του ΟΛΠ Α.Ε. για τη διοργάνωση κρουαζιέρας κατά τους χειμερινούς μήνες στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου οι κλιματικές συνθήκες το επιτρέπουν και η αγορά το αποδέχεται ως επέκταση των δραστηριοτήτων της, έχει γίνει ήδη αποδεκτή ως βάση συζήτησης».

Πρόσθεσε ότι χώρες όπως η Ιταλία, η Μάλτα, η Κύπρος και η Τουρκία έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πολλά από τα λιμάνια τους βρίσκονται στον ευρωπαϊκό νότο, ενώ ο ΟΛΠ Α.Ε., τόνισε ο κ. Ανωμερίτης, έχει ήδη καθιερώσει ειδικό χαμηλό τιμολόγιο για τη χειμερινή κρουαζιέρα και προτίθεται από το 2016, να το επεκτείνει.

Στη συνεδρίαση της Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας της Μεσογείου αποφασίστηκε επίσης η συμμετοχή της MedCruise στο Forum της Posidonia Sea Tourism, που θα γίνει στις 26 και 27 Μαρτίου 2015, στην Αθήνα.

Τον Μάϊο τελικά το Forum της «Posidonia Sea Tourism»

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς ΑΕ, με ορθή επανάληψη ανακοίνωσής του, αναφέρει ότι το Forum της «Posidonia Sea Tourism», στο οποίο θα συμμετάσχει και η MedCruise (Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας της Μεσογείου) θα γίνει τον Μάιο του 2015 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στις 26/05 και 27/05 και όχι τον Μάρτιο, όπως αρχικά είχε ανακοινώσει.