Χειροποίητες τσάντες από…περιοδικά

Χειροποίητες τσάντες από…περιοδικά

Η Ειρήνη μετατρέπει μια παλιά εφημερίδα σε μια όμορφη τσάντα. Διαβάστε πως γεννήθηκε η ιδέα.

Χαρτί, περιοδικά, εφημερίδες, σε συνδυασμό με χάντρες, πετονιά, υφάσματα και κόλλα αποτελούν τα βασικά «συστατικά» για να φτιάξει κανείς μια πρωτότυπη, χειροποίητη τσάντα. Στο FortuneGreece.com γνωρίζουν πλέον πως γίνεται! Η Μαίρη Ιτσέγκο συνάντησε μία εκ των δημιουργών η οποία της εξήγησε πως προέκυψε η αρχική ιδέα και την διαδικασία παραγωγής.

Η Ειρήνη είναι μια νέα που, μέσα σε μια άσχημη συγκυρία της χώρας μας, με την κρίση να μετρά επτά χρόνια οικονομικής δυσπραγίας, κατάφερε να βρει μια εναλλακτική λύση, ώστε να ξεφύγει από την καθημερινότητα με ένα δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Πως; Με το να φτιάχνει χειροποίητες τσάντες κυρίως από εφημερίδες και περιοδικά.

«Μια ομάδα στο Facebook και videos στο YouTube είναι αρκετά για να μάθει κανείς να φτιάχνει χειροποίητες τσάντες» μας εξηγεί η Ειρήνη.

Η δημιουργία γίνεται από τα σκαριά με ντύμα βιβλίων ή για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα με μία οικονομική τσάντα που αγοράζει από το εμπόριο, γιατί όπως λέει «Δεν παίζει ρόλο η τιμή. Αρκεί μόνο να είναι ανθεκτική». Στη συνέχεια «ντύνει» την τσάντα και της προσδίδει το ύφος που θέλει, το χρώμα και την υφή.

Δε χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις, ούτε προηγούμενη εμπειρία. Μεράκι και υπομονή χρειάζονται και η Ειρήνη είναι καλά εξοπλισμένη με αυτά. Τι της κάνει όμως; Οι τσάντες δημιουργούνται κυρίως κατά παραγγελία και το κόστος μπορεί να ξεκινήσει από 50€ και να φτάσει μέχρι και τα 200€, (τη στιγμή που στο λιανικό εμπόριο πωλούνται πολύ παραπάνω). Την τιμή την καθορίζουν ο χρόνος παραγωγής και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Η Ειρήνη εξηγεί πως όλες οι γυναίκες θέλουν πλέον κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο και η μοναδικότητα της κάθε τσάντας ανταποκρίνεται στις παραπάνω «απαιτήσεις».

Η επιλογή χειροποίητων τσαντών δύναται να αποτελέσει μια ενασχόληση που μπορεί να αποφέρει ικανοποιητικό κέρδος, αν ασχοληθεί κανείς σοβαρά με αυτό. Εξάλλου, η μεταποίηση αποτελεί ένα από τα επαγγέλματα του μέλλοντος και φυσικά, το internet και οι Η/Υ, που έχουν καθιερωθεί στη ζωή μας ως βασικά εργαλεία, σπάνε τα σύνορα συνεπώς, οι πωλήσεις μπορούν να ξεπεράσουν τον Ελλαδικό χώρο.