Το χειρότερο χριστουγεννιάτικο δώρο που έχετε δει

Το χειρότερο χριστουγεννιάτικο δώρο που έχετε δει

Μαθήματα... χειρίστης διαπαιδαγώγησης από ένα βιβλίο για γονείς.

Ο τίτλος του είναι «To Train Up a Child», ελληνιστί «Εκπαιδεύοντας ένα παιδί». Και παρά το γεγονός ότι το μήνυμά του δεν είναι και τόσο… χριστιανικό, έχει γίνει best seller στις τάξεις των Αμερικανών ευαγγελιστών.

«Εκπαίδευση σημαίνει να διαμορφώνεις τη σκέψη του παιδιού, πριν προκύψουν προβλήματα. Είναι η προετοιμασία για τη μελλοντική, άμεση και αδιαμφισβήτητη υπακοή», τονίζουν οι συγγραφείς του: ένας πάστορας στο Τενεσί και η σύζυγός του, ονόματι Μάικλ και Ντέμπι Περλς.

Πώς κατά την άποψή τους μπορεί να γίνει αυτό; Εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού, υποστηρίζουν. Για ένα μωρό έως ενός έτους αρκεί ένα κλαδί μήκους 30 εκατοστών! Για τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά, συνιστούν τη χρήση ενός μακρύτερου κλαδιού ή μίας ζώνης! Και όχι μόνον.

Διαβάστε ακόμη: Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού

«Οι γονείς», γράφουν, «θα πρέπει να χρησιμοποιούν κάθε μέσο για συνετίσουν το παιδί. Εάν χρειαστεί να κάτσετε πάνω του για να του τις βρέξετε, μην διστάσετε», παροτρύνουν τους αναγνώστες. «Κρατήστε το σε αυτή τη θέση μέχρι να παραδοθεί… Οδηγήστε το στην απόλυτη ήττα»!

Κάποιοι από τους οπαδούς της μεθόδου Περλς το επιχείρησαν με τον πιο φριχτό τρόπο. Και κατά έναν… μυστηριώδη τρόπο, όλα τα θύματα ήταν υιοθετημένα παιδιά. Στην Καλιφόρνια, η μικρή Λίντια Σάντσεζ από την Λιβερία ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τους -φυλακισμένους σήμερα- θετούς γονείς της.

Στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, η 13χρονη Χάνα Γουίλιαμς από την Αιθιοπία πέθανε από υποθερμία και υποσιτισμό έπειτα από ημέρες τιμωρίας που της είχαν επιβάλει οι -επίσης θετοί κι από τον περασμένο Οκτώβριο κατάδικοι για ανθρωποκτονία- γονείς της.

Για να την… συνετίσουν, την είχαν κλειδώσει έξω από το σπίτι, κρατώντας την γυμνή και δέσμια στην αυλή. Στο κορμάκι της είχε σημάδια από κακοποίηση. Η ιστορία του τετράχρονου Σιν Πάντκοκ είναι εξίσου τραγική. Πέθανε από ασφυξία, όταν η θετή μητέρα του -ακολουθώντας τις «συμβουλές» των Περλς- τον τύλιξε μέσα σε μια κουβέρτα, για να τον «υποτάξει»!

Διαβάστε ακόμη: Η κοινωνική επανάσταση μιας Αιγύπτιας ράπερ

Όλα αυτά τα φρικαλέα περιστατικά δεν φαίνεται πάντως να πτοούν εκατοντάδες ζευγάρια υπερσυντηρητικών, κυρίως δε στις ΗΠΑ, που συνεχίζουν να αγοράζουν με φρενήρης ρυθμούς και το επίμαχο βιβλίο, κι όλα τα… συμπαρομαρτούντα: DVD, περιοδικά κ.α., που το ζεύγος Περλ εκδίδει, προτείνοντάς τα ακόμη και ως δώρο για μελλόνυμφους και νέους γονείς!

Με αυτά και με άλλα, τα έσοδά τους έφθασαν φέτος τα 1,5 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων το 60% προήλθε μόνον από τις πωλήσεις του βιβλίου. Οι ίδιοι επιμένουν βέβαια ότι το περιεχόμενό του ουδόλως προωθεί την άσκηση βίας στα παιδιά.

Όμως, πολλοί ακτιβιστές, ακαδημαϊκοί, χριστιανικές οργανώσεις και αθεϊστές ενώνουν τώρα τις δυνάμεις τους, για να τους… «αποστομώσουν». Ήδη, έχουν υπογράψει μαζικά τρεις διαδικτυακές επιστολές διαμαρτυρίας, ζητώντας από τα ιντερνετικά βιβλιοπωλεία να αφαιρέσουν από τις ηλεκτρονικές προθήκες τους το κατ΄ ευφημισμόν «To Train Up a Child».

Στη Βρετανία ορισμένοι βιβλιοπώλες το έχουν ήδη εφαρμόσει. Στις ΗΠΑ, πάντως, η Amazon αρκέστηκε να διαβεβαιώσει, με ανακοίνωσή της, ότι «οποιοσδήποτε θέλει να εκφράσει τη γνώμη του για το εν λόγω βιβλίο μπορεί να το κάνει ελεύθερα, υπό μορφή σχολίου, κάτω από το προς πώληση προϊόν».