Χρηματοδότηση 2,2 εκατ. λίρες για την ελληνική Weengs με έδρα το Λονδίνο

Χρηματοδότηση 2,2 εκατ. λίρες για την ελληνική Weengs με έδρα το Λονδίνο
Photo:

H Weengs φιλοδοξεί να αλλάξει την αγορά μεταφοράς και αποστολής δεμάτων.

H ελληνική startup Weengs, η οποία προσφέρει λύσεις μεταφοράς για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανακοίνωσε την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 2,2 εκατ. λιρών με την υποστήριξη των επενδυτών Robin και Saul Klein της Local Globe.

H υπηρεσία εύκολης και κατά παραγγελίας αποστολής δεμάτων, με έδρα πλέον το Λονδίνο, εξασφάλισε επίσης τη συμμετοχή του Cherry Ventures με έδρα το Βερολίνο και θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να επεκτείνει την παρουσία της σε Λονδίνο και Ευρώπη.

Στην εταιρεία είχαν επενδύσει αρχικά ο Απόστολος Αποστολάκης με το Venture Friends και ο Ελληνοαμερικανός Thanos Triant.

Ο Άλεξ Χριστοδούλου και ο Γρηγόρης Ζωντανός, που γνωρίσαμε καλά στην Ελλάδα μέσα από το Locish, ευελπιστούν να αλλάξουν τα δεδομένα στον χώρο της αποστολής δεμάτων, καθώς η υπηρεσία τους προσφέρει λύση σε ένα πρόβλημα σε ώριμες αγορές, όπως αυτή του Λονδίνου και συγκεκριμένα στο πρώτο μίλι της διαδρομής ενός προϊόντος.

Ο Γρηγόρης δήλωσε σχετικά: «Οι άνθρωποι θέλουν άμεση ικανοποίηση όταν ψωνίζουν και η Weengs αναλαμβάνει να μεταφέρει τα προϊόντα σε μια πολύ καλή τιμή. Με τη δική μας υπηρεσία εταιρείες μπορούν να αρχίσουν να ανταγωνίζονται με γίγαντες όπως η Amazon στην ταχύτητα και στην αξιοπιστία στη μεταφορά».

Αυτό που διαφοροποιεί την υπηρεσία από μια συμβατική εταιρεία κούριερ είναι ότι δεν δίνει ραντεβού για την επόμενη μέρα, αλλά έρχεται μέσα σε μισή ώρα από την κλήση και παραλαμβάνει το αντικείμενο, το μεταφέρει στις αποθήκες της και το πακετάρει σωστά, με υλικά δικά της. Αφού γίνει αυτή η διαδικασία , ακολουθεί έρευνα σε όλες τις τιμές αποστολών στην αγορά και χρεώνεται η χαμηλότερη που υπάρχει εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή. Επίσης, αν κάποιο αντικείμενο έχει μεγάλη αξία, ασφαλίζεται.