Χρηματοδότηση ενός εκατ. ευρώ για το Doctoranytime στο Βέλγιο

Χρηματοδότηση ενός εκατ. ευρώ για το Doctoranytime στο Βέλγιο

Η υπηρεσία που ξεκίνησε από την Ελλάδα προσπαθεί να καθιερωθεί τώρα σε μια αγορά του εξωτερικού.

Χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ κατάφερε να «σηκώσει» το Doctoranytime, αυτή τη φορά για τις δραστηριότητές του στο Βέλγιο. Η ελληνική startup που ξεκίνησε το 2012, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη βελγική αγορά εδώ και περίπου έναν χρόνο, με σύσταση νέας εταιρείας.

Η λειτουργία του είναι πολύ απλή και θυμίζει σύστημα κρατήσεων ταξιδιωτικών ιστοσελίδων, που όμως προσφέρει τη δυνατότητα να βρεις γιατρό ή διαγνωστικό κέντρο: ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με ιατρικές υπηρεσίες και τα κόστη τους, όπως για παράδειγμα, ποιος γιατρός ανά ειδικότητα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από εκείνον και να αποφασίσει, λαμβάνοντας υπ’όψη γνώμες και απόψεις άλλων ασθενών, αν τελικά θα επιλέξει τον συγκεκριμένο γιατρό.

Η χρηματοδότηση προήλθε από τον Sylvain Niset, ο οποίος κατείχε τη θέση του VP of Business Development στη βελγική startup Take Eat Easy.

«Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε τη θέση μας στην αγορά του Βελγίου. Ξεκινήσαμε πριν πέντε μήνες και ήδη έχουμε στη βάση μας 1.000 γιατρούς που χρησιμοποιούν την υπηρεσία μας για ραντεβού με ασθενείς σε καθημερινή βάση» αναφέρει ο Niset.

«Με τη νέα χρηματοδότηση θα προσλάβουμε νέους developers και θα στοχεύσουμε σε οργανισμούς όπως τα νοσοκομεία. Επίσης θα επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στις παρεχόμενες υπηρεσίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γιατροί» προσθέτει.

«Στόχος μας είναι να ρίξουμε “γέφυρες” για ελληνικές εταιρείες που μπορεί να ξεκινήσουν από την Ελλάδα, αλλά έχουν τη δυνατότητα να επεκταθούν και σε άλλες αγορές του εξωτερικού. Με τις μέχρι τώρα επενδυτικές κινήσεις μας έχουμε καταφέρει να αναπτύξουμε το δίκτυό μας σε πολλές χώρες όπως η Αγγλία, το Βέλγιο, στο οποίο τώρα έχει εγκατασταθεί το Doctoranytime.be, η Ολλανδία κ.α. Χτίζουμε δρόμους για νέες προσπάθειες» είχε δηλώσει σχετικά στο Fortune, o Απόστολος Αποστολάκης που είχε επενδύσει στην εταιρεία ως angel investor και μέσω του Venture Friends.

H ιδρύτρια του Doctoranytime στην Ελλάδα, Ελευθερία Ζούρου, είχε περιγράψει την επιθυμία της να επεκταθεί η υπηρεσία στο εξωτερικό.

Συνολικά το Doctoranytime απασχολεί πάνω από 40 εργαζόμενους σε Βέλγιο και Ελλάδα.