Χρυσοχοΐδης: Εκτός κινητικότητας οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θετικές οι προβλέψεις του υπουργού για το μέλλον των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την παρουσίαση του ψηφιακού ταχυδρομείου.

Ο υπουργός Μεταφορών εξήρε την προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων των ΕΛΤΑ για την εξυγίανση της εταιρείας και σημείωσε πως τα «ΕΛΤΑ θα απογειωθούν».

«Τα ΕΛΤΑ βούλιαξαν κι αυτά μέσα στην ακινησία που μας διέκρινε τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα όμως αισθάνομαι ικανοποιημένος και υπερήφανος γιατί τόσο η διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι έχουν κάνει πολλά και σημαντικά βήματα προόδου προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: Μείωση του εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας το πρώτο εννεάμηνο 2013

Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, τόνισε πως αυτό δεν αφορά το άμεσο μέλλον.

Ο πρόεδρος των ΕΛΤΑ και διευθύνων σύμβουλος, Κωστής Μελαχρινός, παρουσιάζοντας τη μετάβαση από το φυσικό στο ψηφιακό Ταχυδρομείο, σημείωσε ότι μέσω της τεχνολογικής παρέμβασης τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα προς το μέλλον. «Έχει σημασία», τόνισε ο κ. Μελαχροινός, «ότι η μετάβαση δεν είναι ξεκομμένη από το σύνολο της λειτουργίας των ΕΛΤΑ καθώς αφορά στο σύνολο των υπηρεσιών τους. Με το ψηφιακό γραμματόσημο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία απευθύνονται στη νέα γενιά, ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζουν την ποιότητα και ενισχύουν την αξιοπιστία των υπηρεσιών τους».

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαος Δασκαλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο καθεστώς ανταγωνισμού που διέπει πλέον τη λειτουργία των ΕΛΤΑ μετά την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς, και τόνισε ότι η μετάβαση δεν είναι εύκολη, αλλά τα ΕΛΤΑ ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των νέων δεδομένων.

Διαβάστε ακόμη: Δημόσιο: Αυτόματος συμψηφισμός οφειλών ιδιωτών από 1/1/2014

Στη νέα σειρά γραμματοσήμων που παρουσιάστηκε με τίτλο «Από το φυσικό στο ψηφιακό ταχυδρομείο», απεικονίζεται για πρώτη φορά σε ελληνικό γραμματόσημο γραμμωτός κώδικας τεχνολογίας δύο διαστάσεων (QRC).

Σκανάροντας το γραμματόσημο της κλάσης 0,72 ευρώ, ο πολίτης συνδέεται με το εταιρικό site των ΕΛΤΑ κι έχοντας στο κινητό τηλέφωνο όλες τις πληροφορίες για τις υπηρεσίες που παρέχουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Διευθύνσεις καταστημάτων, ωράριο λειτουργίας και παροχή υπηρεσιών e-shop.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Αλέξανδρος Βλάχος