Το «χρυσωρυχείο» της Google και της Apple

Το «χρυσωρυχείο» της Google και της Apple

Πάνω από 1 δισεκατομμύριο smartphones και tablets χρησιμοποιούνται για gaming, προσφέροντας τεράστια έσοδα στους δύο τεχνολογικούς κολοσσούς.

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, τα παιχνίδια αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές πηγές εσόδων για την Apple και την Google.

Το 2014, τα έσοδα από τα παιχνίδια για το Google Play αυξήθηκαν κατά 75%, ενώ τα αντίστοιχα έσοδα για το App Store της Apple σημείωσαν αύξηση που ξεπέρασε το 30%. Τα παιχνίδια, άλλωστε, ήταν η επιλογή για πάνω από το 80% των χρηστών του iOS App Store και του Google Play το τελευταίο τρίμηνο του 2014. Για το τελευταίο, μάλιστα, τα παιχνίδια υπήρξαν η κύρια επιλογή των χρηστών του για το δεύτερο μισό του 2014, φτάνοντας σε ποσοστό το  90% των προτιμήσεων.

Συνολικά, όπως υπολογίζουν οι IDC και η App Annie, πάνω από 1 δισεκατομμύριο smartphones και tablets χρησιμοποιούνται για gaming. Τα παιχνίδια τόσο στο iOS όσο και στο Android υπερτερούν σε αριθμό των φορητών κονσολών της Nintendo και της Sony.

Η έρευνα της App Annie και της IDC γύρω από τα παιχνίδια ανακοινώθηκε την Τετάρτη. Μια μέρα νωρίτερα, η IDC είχε ανακοινώσει πως η Apple κατάφερε να κατακτήσει το 46% της παγκόσμιας αγοράς smartphones, το τέταρτο τρίμηνο του 2014. Υπολογίζεται πως το 96% των smartphones που πουλήθηκα το 2014 περιέχει λειτουργικό σύστημα iOS ή Android.